Pages

Saturday, July 28, 2012

Info Tentang Angka 200...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Salam Ramadhan...

" Pak cik, gula-gula ni satu berapa sen yer??" kata semakhluk budak hingusan kepada aku ketika mahu membeli gula-gula dikedai runcit makcikku.. 

"Hello, dik!! PAKCIK? Muka cute macam ni panggil pakcik? Adik rabun ea? Kita kan sebaya!! (8tahun).. Cuma bezanya aku dah sunat, kau hade??" balas aku secara kekwatnya kepada budak itu (tapi dalam hati je la..:P)

Situasi di atas sebenarnya adalah salah satu contoh pesakit Sindrom Perasan Terlebih, dimana pesakit mempunyai hormon bajet hensem/cantik yang berlebihan menyebabkan pengidapnya mengalami kecacatan kromosom rendah diri seterusnya mengakibatkan mutasi kepada gen riak dan takabur...:) Haa tengok..tu info tu..Waa berjaya jugak aku buat entry yang berinfo, selalu2 asyik entry merepek jer,hahahah... Sekian..


********************



Baca tajuk pun dah faham kan murid-murid.. So, tak mau berleter panjang... terimalah sedikit info tentang angka 200. Sumber dari SINI.. Tak sure la ni latest info ke tak..:) Just google on it.. Nanti try la klik link tu untuk confirmation..Kalau ada salah silap, feel free to inform zaxx yer..:) Kalau dia menipu, maka aku pun menipu korang la dan dalam masa yang sama aku pun jadi mangsa tipu kepada si tipu ini...:P

1. Suku daripada kekayaan dunia dikawal oleh 200 kompeni (company).

2. Purata sebanyak 200 batu sehari jarak yang dilalui oleh Pony Express, servis penghantaran surat east-west pertama di United State.

3. Setiap bunga dendalion menghasilkan kira-kira 200 biji benih.

4. 200 eksekutif di Jepun mati dalam golf course setiap tahun

5. Dalam mitos Greek, Typhon the Titan (father of monster) mempunyai  200 mata berapi yang berkelip-kelip, 2 bagi setiap 100 kepalanya.

6. Selepas 200 tahun kematian Mozart (1791) , pada 1991,sebuah syarikat Jepun, Triumph International telah mereka bra berlampu yang boleh mengeluarkan muzik "Twinkle Twinkle Little Star" selama 20 saat.

7. Jean-Antoine Nollet (1700-1770) , profesor fizik pertama di University of Paris, yang berminat dengan electricity telah membuat satu eksperimen dengan menyusun 200 monks (sami kan?????, not sure..LOL)  dalam satu bulatan setiap satunya disambung dengan jalur besi.

8.Darjah kehenseman Mr.Zaxx adalah 200 % .Sila angguk.. (ngee.gurau2 je..hahah)

9. Seramai 200 orang aweks berada dalam waiting list Mr.Zaxx untuk diapprove samada berjaya keluar dating bersama atau tidak.. Jom percaya lagi..:P * keletukkk!! Adess sape ketuk kepala aku ni???


10. Follower ke 200 Zaxx - In - Da- House ialah Aiman Syafiq, berumur 15 tahun dan bakal menghadapi PMR tahun ini..:)

Aku ni bukan la pandai mana nak bagi tips dan info..Sekadar curik kat web-web kt internet jerk..huhu Dah la mentranslate pun tunggang langgang,haha sory mory ye..:) Aku memang tak pandai, tapi suka memandai, tengok je la info nombor 8 dan 9 tu,hahaha

FOKUS yang nombor 10... Ya itulah sebenarnya isi entry ni..Nak perang-perangkan (war-warkan) yang zaxx dah ada follower ke 200..:) Untuk adik Aiman Syafiq , tahniah!! oleh sebab ada la sikit-sikit duit poket ni,so abang zaxx (bukan Pakcik okeyh.hahah) nak bagi la sikit saguhati yang tak seberapa..tunggu ye..:) F.Y.I, zaxx ada wat entry pasal satu video, yang zaxx dapat tau dari blog adik ni la..:) Klik SINI untuk tengok entry Zaxx tu.. 

And tak lupa kepada adik, belajar molek2 deh.. gudluck untuk PMR nanti..:) Bagus adik ni, muda-muda dah ada blog, kalau zaxx dulu time umur gini, nak antar email pun tak pandai .Bila ada kelas komputer kat sekolah, belajar Powerpoint, dapat buat slide yang ada custom animation, huruf-huruf bergerak, gambar-gambar kartun pun dah bangga giler..huhuhu...



klik kat banner ni untuk ke blog adik aiman..:)


p/s: Sedar tak sedar dah capai 200 dah..Walaupun tak da la banyak kalo nk dibandingkan blogger feymes tu, tapi aku tetap heppy tambah-tambah dapat berkongsi penulisan aku yang tak seberapa ni.:) nice to know all of you..( tak tau la bila dah keja nanti sempat tak nak aktif dalam blogging ni..huhu)










29 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

faizal mohd said...

aku lagi no 1 komen. takde adiah ke? hahaha
tak lama pemes la blog ni. ;)

zaxx said...

faizal: hahhah ades.. aku lupa gtau ko nk crik follower ke-200 kalo tak leh ko unfollow pastu follow balik,kikiki...:) nk hadiah? puasa penuh dulu,hahah...* hihii jauh lagi perjalanan tu nk jd feymes..:) ngeee..

Jiwa Perempuan Gila said...

welcome encikk zaxxx :) *tetiba :P

zaxx said...

JPEG: haha eh2 mmg tetibe je kan..nk hadiah gak lettew..heheh

faizal mohd said...

tula pasal. aritu dah terlepas. la ni terlepas lagi. huhu.

KorN said...

follower dah bertambah.. dah semakin pemes belog ni... kipidap bro...

zaxx said...

faizal: heheh xpe2 dtg umah raya ni ek..:)dpt hadiah kuih raya..:)

korn: toche2.heheh hope feymes mcm ko bro..:)

Isabel Diaz said...

like intro kt atas tu.. hahaha

NAL said...

Tahniah zaxx...semoga terus berblogging..benda2 mcm ni la yang akan menaikkan semangat utk terus berblogging..

zaxx said...

isabel: intro tu berdasarkn kisah benar,ahhahah...(bajet cute la ni,hihih)

nal: tq2 nal..tu la..tanpa follower n reader sapelah zaxx.:)

Jiwa Perempuan Gila said...

retissss . da top skrang . sombong lettewwww
* lari topik :P

Boni Kacak said...

start daripada 8-10 tu aku sangat2 tertarik..hahahaha.. siot je

Mia Meymi said...

wahh..tahniah..mkin rmai follower mkin meletup blog ni..:p

zaxx said...

JPEG: hahah... ala JPEG lagi la ala2 retiss.hihiihi... rindu kat bilis2 la plakk,haha

Boni: hahaha, ada lgi yg ke 11,12 dan seterusnya,.tp konfirm sindrom bajet terlampau tu akan mnyerang.hahaha

mia meymi: hihih tq2...moga2..:) thnks lawat blog zaxx yg tak seberapa ni..:)

Awie Omar said...

tahniah. nanti 300 lak.
apapun salam ramadhan dari
awieomar.blogspot

p/s: nak tak join game top "BLOGGER" musim 3 ?

segala yang berkaitan pasal game ni boleh tinjau kat blog k :)

zaxx said...

awie Omar: tq2.. insya Allah,kalau diizin, smapi la ke 300..hope ada la yng akan terus support zaxx.:)

games? mcm menarik je..:) nnti zaxx jenguk blog kamu..:)

jaakechik said...

yg 8 ngn 9 yg x tahan tuh..hikhik...

zaxx said...

jaakechik: hik hik hik..tu info tbmhn yg mngarut je,..hihihihi alaaa malu la.hehe

dilladoodledat said...

rajinnye zaxx ni cri info :)

Pecinta pink^^ said...

keep it blogging..(^_^)
nice info 200

zaxx said...

dilla: hahhah rajin menggogle jek..hihihi

Pencinta pink: hhehe u too keep on blogging..dh cashout nuffnang awak tu ,leh la bg kita duit raya..ngee.:)

Edy Fee said...

bab kematian tu menakutkan.ehe
pasni buat semua no

zaxx said...

edy: hehehe seram jer kan..:P hahah wat sume no? xmampu nk google byak2..(pdhal aku ni pemalas..hahah)

KorN said...

erkk. bila masa lak aku pemes.... pasni tggu 300 ye..

zaxx said...

korn: hikhihik,...pemes la tu..:) ala2 artis da ko..:)

anif abdullah| AA said...

teruskan berblog..huhu

Cik Yaya said...

lepas ni wat 300 plak...^,^ sikit je lagi tuu
^_^ baiknyer abg zaxx kiter niii..ngeeee =D

zaxx said...

anif abdullah: Tq2..kamu pun..teruskan blogging..:)

cik yaya: hihhihi.. tgk bajet gak..ada bajet leh je bg sikit2 gift.hihihi.. almaklumla penganggur berjaya skang nie.huuuuuhuu

Awie Omar said...

Senang je caranya nak sertai game tu. Follow blog "Awie Omar" dan komen di mana mana entri dengan menyatakan
"SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE"
Johan akan mendapat mendapat ganjaran RM 150.