Pages

Sunday, July 15, 2012

Oh My Pos Malaysia!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Pos Malaysia.. Korang mesti dah dapat agak kan fungsinya. Ala semua orang tau Pos Malaysia ni diguna untuk kita menghantar apa saja dokumen atau barang ke mana-mana alamat. (cuma penghantaran ke Planet Nameck je belum di buka lagi...ahaks.:p) 

Dulu-dulu, kalau nak hantar surat, tak kisah la kat aweks ke, sedara ke..even ke majalah (hantar gambar posing-posing maut ala-ala Naomi Campbell , dengan mulut terjuih, konon-konon sexy laa eeuw, HAHA!) Masa tu memang berharap gambar keluar magazine ruangan kenalan pastu ada la aweks2 yang cambest cun menghantar surat berkenalan..huhu sweeeeett!!! Bila dah keluar magazine, mula la lekat hobi baru...
 
Mak: Hobi kau apa sekarang ni Meon?
Meon: Tunggu Abang Posmen mak..euuw..(sambil buat muka blushing!!)
Mak: Kejadah kau..kau menunggu surat apa? Surat saman sebab kau ditangkap khalwat dengan kambing Pak Seman malam semalam?

Kan dah cakap, korang mesti duk pulun tunggu abg posmen punyalah,hahah Tambah-tambah kalau aweks yang balas tu cun melecun macam Neelofa or ganteng macam Remy Ishak...fulamak!! layanzz..haha.. Ok enough dengan carutan panjang lebar aku ni. huhuhu

Xtually, sesaje je nak citer pasal Pos Malaysia ni sebab nak gtau, setakat ni aku puas hati dengan perkhidmatan yang disediakan.. Dulu, mula-mula guna Pos Malaysia ni coz nak masuk pertandingan . Ye la senah oi..dulu mana ada lagi Fesebuk yang leh masuk online contest like- mengelike macam Contest Brader Retis Hazwan Hairy tu,hehehe Korang tolong undi ea header-header cantik menawan kengkawan blogger kita..Bagi support tau..:) Pernah la menang rice cooker dari Seng Heng, patung Doraemon gedabak, tetikus Storm Rider..Tu masa zaman-zaman kecik-kecik aku dulu.. sekarang dah jarang masuk contest...huhuu

Lagi satu Pos Malaysia ni berguna sangat2 time aku nak hantor dokumen-dokumen penting macam sijil persatuan, borang PTPTN or kalau aku nak pos barang.. sesuai untuk wat online bisnes gak.. Pernah gak aku pos Coklat dari Zaxx Choc (klik kalo nak tengok,heheh). Tapi coz it is for the first time, aku tak alert untuk elak coklat dari cair..heww~ tapi hopefully skang dah tau sikit2 cara nya,hehe.. 

owh ok2..aku dah terpesong jauh ni,hahah xtually (dah dua kali xtually bai!!) aku nk say thanks kat Pos Malaysia coz barang yang aku pos untuk blogger yang jadi follower ke- 100 aku dah selamat sampai kat tuan punya Cik Yaya...teruja gak coz cik yaya siap wat satu entry khas..:) terharu..siap wat review blog lagi,hehe tq cik yaya.. oleh sebab aku xleh nk copy gambar tu (kuat tol security blog cik yaya,haha ), kalo korang nk tgk pe la barang yang tak seberapa dari aku tu (tp ikhlas okey..:P) klik kt SINI.. (link blog CIk YAya).. 

P/s: Thanks to all readers yang sudi menjenguk blog zaxx yang ala-ala suam-suam kuku je kefeymesannya..hahaha anyway..tq guys.. kalau ada rezeki leh la bagi lagi gift ,tapi tak taulah untuk follower ke brapa...ahakz..:) Tak sangka gak follower dah nk dekat 200 walaupun baru je dapat cik yaya as 100th follower..:) 




25 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

faizal mohd said...

kalau nak bg adiah kat follower ke 200 gtau awai2 ek. koi nak unfollow pastu tunggu 199 koi follow smla. haha =.='

zaxx said...

faizal: hahahhaa adeh aok.. gitu plok ea,hihii.. okeyh2 nnti apa2 hal koi gtau la..mane tau rezei lebih.leh bg viva sebijik,hahaha

hairy said...

haha smpt lagi promote kn! ada nk bg hadiah ke?gahaha

zaxx said...

hairy: heheh support contest bro hairy ,tu duk promote nni,heheh.. hihii nk bg hadiah? ala segan plak,hihihi..:)

MissThe3Dara said...

HAHA , comel je orang yang still gune pos m'sia instead of modern technology.

Hadiah yang cute :')

babycomel said...

pos m'sia.. lama dh xg pejabat pos.. dulu time sek rajin la sbb pjbt pos tu betul2 sebelah sek ;)
so far perkhidmatan pos msia okey, memuaskan hati (selalu order buku online & dpt dgn pantas & okey)

piraaa said...

harap pos mesia dapat tingkatkan mutu perkhidmatan *tetiba

Adylia Qarissa said...

kebanyakkan staff kat kaunter pos malaysia nie agak tooottttt... :(

mengecewakan!!

Ibnu Solih said...

Pos sana sini situ. Hehe

zaxx said...

miss 3 dara: hik hik mmg comel..dh dekat raya ni pun leh guna nak antor kad raya.heheh

baby comel: heheh... nnti raya hantar kad raya kat zaxx ea,heheh

piraa: hopefully..:)

zaxx said...

adylia Qarissa: huhuhuhu..certain2 tempat kot..:)

ibnu solih: heheh pos diri leh tak ea? hihiih

Boni JLL3 said...

tapi yang menariknya dulu.. paling selalu kita tunggu abang posmen time puasa. sebab apa? sebab tunggu kad raya!! hehe.. rindu gila suasana dulu. sekarang ni dah tak ada da kad raya

Cik Yaya said...

yaya pon suke..slalo beli o9, dorng anta gune pos laju je.mknenye service pos lju ni mmg bgusla..=)
hehe...nk copy pic ape? bodyguard yaya yg xbg..yaya ok jew.. ;p

inche hlovate said...

syg habis la ni kt pos malaysia ae?? hihi

Edy Fee said...

kahkahkah
kne tangkap khalwat ngan kambing pon dpt surat ka.hahaha

aku pon suka guna ayat noami cambell

zaxx said...

Boni: bro, pe kata bro antar kad raya kat zaxx..mesti best..:) hehehe

Cik yaya: heheh sama la..suka beli on9..hehe nak copy pic hadiah tu, tp apkan dya kuat betol abg security tu,hahah

zaxx said...

inche hlovate: hahah syg xabes,kui kui kui...

Edy fee: hahah.. tu la pe nk jd la kat meon tu.. khlawat ngan kambing..cuba wat ngan naomi campbell ke,hahah

KorN said...

mengelike? failed trus bm kau.. hahaha... tak menahan sempat lagi menyelit iklan kat situ...

Awie Omar said...

Assalamualaikum.
Dari awieomar.blogspot.com
baru follow sini :)
nice blog.

Misz Mieza said...

Pos Malaysia sekarang dah makin maju.. Nak buat penghantaran pun boleh buat dari rumah jer.. Call jer orang posmen datang collect barang dari rumah.. Mudah & pantas! ^^,

zaxx said...

korn: hahha ala ok la tu..bm rojak,haha promote2..ko dh masuk ke contest tu?:)

awie Omar: waalaikum salam..tq2 lawat blog nie..:)

misz mieza: waa baru dpt tau kita leh call abg posmen... waa pasni makin rajin la nak pos barang..:)

NAL said...

perubahan akibat kemodenan..

zaxx said...

nal: btol2. tp hopefuly yg lma x dlpakan.hehe

9n0L4 said...

209 takde review ehhhhhh? hehe. :)

zaxx said...

9n0L4:hikhihk..nk jugak ea..:) sila ke kaunter isi borang yer..heheheh... :) (gurau2..:P)