Pages

Tuesday, July 24, 2012

Sayangnya... Gadis Cantik Tapi Bermisai...???


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

*Amaran:entry ini panjang dan penuh gambar..sekian

Tajuk cukup misteri... Mengalahkan Misteri Nusantara mungkin...Cuma ini  tidak berkaitan sama sekali dengan jenglot mahupun toyol.. Tidak juga bersangkut paut dengan Upin dan Ipin walaupun rupa paras mereka dengan toyol ada iras-iras bila dalam gelap (rujuk satu episod Upin dan Ipin berkaitan toyol). Sebelum kita mengupas bawang misteri ini, aku ingin mengambil kesempatan untuk menontonkan satu gambar yang hajatnya dijadikan gambar Wordless Wednesday esok hari..Kiranya ini entry 2 in 1 la.. (menampakkan sedikit kemalasan ye di situ..ahaksz..)

Wordless Wednesday for tomorrow...








 

Ok..kembali ke studio bersama zaxx ..:)
Kisah ini berlaku baru-baru je lagi... Satu hari hatiku terpana ,(bukan sepanar ok).. Dia memang cantik... Wajahnya sipi-sipi lagi nak iras-iras Neelofa.. Matanya yang galak persis Wardina Safiiya...punya makcik!! (ok ini tipu..:P) Bibirnya yang mungil, merah bak water kaler Buncho kurang sikit je sexy dari Angelina Jolie, tapi lebih sexy dari Angeline Tan... hidungnya..telinganya..dahinya... parut jerawatnya..eh2 silap... keningnya.. waduh!!! Pretty Zienta la wa cakap sama lu... (istilah cantik pretty yang dihiperbolakan..) arghh..susah mau crita..lu olang tengok sendiri la...
kan..iras-iras neelofa tak

Tengok..Cik Dilla kenyit mata kat aku..waa pengsann..:P

Kan..aku dah cakap..Cun siot..huuhuhu... gegar iman kala bulan ramadhan yang mulia ni..heheh.. Tapi apakan daya..hatiku hancur bila dapat tahu identitinya yang sebenar... oh Nor Mastura Saodah Kepayang Al-mengkudu... (nama timangan yang aku bagi kat dia...nama sebenar CIk Tipah mungkin..)


Arghh..kau cantik dan menjadi idaman hati..tapi kenapa kau bermisai A.Galak??? Runtun hatiku..huhuhuhukk...

Ok,  da abes dah drama senetron ala-ala Putri Yang Ditukar tu..sekian..hahah...
To Cik Dila, sowie naik lori coz jadi mangsa repekan zaxx yer..hihihi... sesaje nak promote muka cantik awak tu...Ini adalah entry khas Buat Cik Dilla the sempoi girl kita.. Thanks to CIk Dilla for the cute Zaxx versi kartun tu.. (gambar wordless wednesday di atas) lagi comel dari zaxx yang sebenar..yaww..:P. 

Bukan nak mempromote tapi nak mempromosi (eh bukan sama je ke??) blog Cik Dilla ni..:) For those yang sukakan something yang honest, try check out entry Cik Dila.. I really like those entry yang for me bila baca dapat rasa the writing is written from the heart.. And one i like about Cik Dila is....

readers: SEBAB DIA CANTIK KAN??? 


ohoi..choi!! bukan la (sambil mengangguk dalam hati..haha) Ok, thats one of..huhuu Axtually Cik Dilla ni super duper animal lover..hihihi.. sampaikan lipas pun kesian dia nk kill kill die die!!! huhuu... nak tau lanjut..terjah la blog si cantik ni..:) Owh One more thing... she is good in drawing too... in fact, Cik Dilla ada satu blog khas untuk hasil-hasil lukisan dia, and start pagi tadi duk pulun jenguk2 koleksi lukisan dia yang cambest sampai leh guling-guling terkekeh (ketawa) coz some of them are very "kena batang hidung" aku..:P yee heww..Rasa gatal tangan lak nak copy paste some of them kat sini..Mintak ijin ya bu Dilla..:) sekadar penyeri buat teman2 lain tertarik sama hasil kerjanya ibu..(tetibe je slang sinetron kuar..haha) Anyway..enjoy and jangan segan-segan terjah blog Cik Dilla kat SINI or klik banner..


And these are some of her artwork yang nice gitu..:) Nak tengok lagi klik kat one of her blog :










OPss..sudah-sudah..terbanyak la pulak paste..Sorry Cik Dilla..I cant stop coz your cartoon were so awesome...:) untuk yang teringin nk tengok banyak lagi..klik je kat link yang aku bagi kat atas tu.. yang entry part koleksi kartun yang dilukis Cik Dilla je dh ada seratus lebih kartun,so jom baca smpai lebam..:P hihiii

p/s: dah kata entry ni panjang.hheh.. thnks la sape yang sudi baca hingga titisan darah terakhir..eh silap..hingga ke abjad terakhir la..:) macam aku cakap awal td ni entry 2 in 1..so entry wordless wednesday untuk esok adalah pic yang diatas sekali tu..:) macam biasa..zaxx slalu ada pic ada ayat gak..masih kabur lagi is it wordless wednesday or pic with words wednesday.hahah.... Actually zaxx sengaja gabungkan dengan niat entry ni still berada di atas so that leh la lama skit promote blog Cik DIlla..:)
Selamat berbuka puasa..:)

45 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

babycomel said...

byk sungguh lukisan dia eh.. anyway zaXx, si dia memang cantik ;)

Jiwa Perempuan Gila said...

lukisan dia menarik kan .
suka3x :)

dilladoodledat said...

woiiiiiii

high blood terus bace post
adushhh , saya biasa2 je
:'D thankyuuu zaxx
adoi doi doi
akitperut bace ni
utk smua . saya hanya insann biasa dn kata kat en zaxx atas tu sekadar exxageration . kahkah
time kasihh bro

NAL said...

wah, pandai zaxx lukis. NAL tak reti nak lukis sgt.

zaxx said...

baby comel: huhu aah byk lg kt blog beliau..sila la terjah.>:)
jiwa perempuan gila a.k.a jpeg: sgt2 menarik. lukisan cik dilla nie..:)

zaxx said...

cik dilla: hihiiiiihii...thnks gak for the drawing.huhuhu baru perasan header bru tu misai dh kena trim eak,huhuhu,,

nal: hihiih xtually tu lukisan dr cik dilla..:) jom tgk blog cik dilla..best..:)

dilladoodledat said...

kihkih aah cukur hehe

nnt nnt tumbuh lg la tu :)

zaxx said...

dilla: hik hik..sempat la raya tanpa misai kan..hehe

Cik Yaya said...

woooo...weewitt..
cantik+comel+gorgeous cik dilla tu..^o^

Jiwa Perempuan Gila said...

alahai . ko pun da ikut adam . jpeg jpeg aku :p

Boni Kacak said...

ada misai pun tetap cantik

dilladoodledat said...

adoi doi , saya biasa jeahh :)
thankss

hairy said...

perghhhhh!! letop..haha

zaxx said...

cik yaya: hi hih hi kan..mcm artis dh cik dilla kita tu..:) hehe

jPEG: hahaha cute pe weyh nama tu.. sesuai..haha (adamgive me 5! hahah)

zaxx said...

boni: bro...misai tu yg mahal.heheh tgk2 je ,xmo gatai2..hahahahahha

dilla: hahaha sian dila,syik kena puji je..blushing lettew...hihiiii

hairy: bro..hehhe kebabomm letup dia..hihiiii..:)

ieda said...

alaaaaaaaaaa nie ada ati ngan cik dilla nie ekekek ;))

zaxx said...

ieda: hahahah tettt..adess xla..suka lukisan cik dilla je..heheh

adam said...

Ahaha. Zack oi. Jpeg dok ngadu kat blog aku de orang panggil dia jpeg gak. Ang rupenye. Keh3.

Die juge dikenali sebagai mpeg mp3 mp4 pc blu ray wav 128kb/s 43kHz.

Hahaha.

Gile panjang entry ang tok cik Dilla. Bikin dia tergedik2 sampai ke disember tahu.

Lepas nih depa sume nih mesti attack aku. Hoho.

dilladoodledat said...

@adam oiii mane ade saye tegedik2

ahaha . malunyee bce entry ni

saya gadis bermisai lalalalala

Jiwa Perempuan Gila said...

suka lettewww dok menguji kesabaran org di bulan puasa =='

dayteen lea said...

ini agnes monica niiiiiiiiiiiiiiiiii




btw zaxx
done follow haha

adam said...

Kan dah mai dah...hahaha. huru hara pulak kat sini.

dilladoodledat said...

tula kite tlh mnyemakkan commnt box zaxx ni haa. maap maappp hehhe

jaakechik said...

misai a.galak? mahai tuu...

zaxx said...

adam: hahaha... nama pnjg sgt....so lg sng pggil JPEG je.ahhah ish ish..sempat lg usik cik dilla yer..heheh

Dilla: eh korang berdua ni..laa main kejar2 pulak dah..ish ish...

JPEG: adess.. oleh sebb dah tak leh dibendung, zaxx sbg papa angkat korang n JPEG sbg nenek angkat akn kenengkn korang berdua..majlis kawen minggu depan..padan muka..:P hahah

zaxx said...

dayten lea: hahaha... wow..artis feymes dtg blog zaxx la... jom2 agnes..tak ada logika satu..:p heheh

zaxx said...

jaakechik: kak ja..heheh tu yg jd mahal tu..misai hujung naik.heheh

dilladoodledat said...

amboi zaxx bukan main ekau yeeee . pok kang !

anif abdullah| AA said...

kemain tebal misai dia.hahha

faizal mohd said...

zaxx, awek hang ek? hehehe. nak buat kenduri kawen nanti jgn lupa jemput koi. hehe

zaxx said...

dilla: haha tu la sape suh korang bedua nakal.. nnti dgr ckp papa zaxx k..:P haha

anif: hihihi tebal tu lg comel.hahaha

faizal: adeh..mana ada la..ank angkat koi tu..hahah JPEG..ang sbg nenek kena explain.;)

bai baizura said...

cunn. gua nk pergi skodeng die. kahkah. cau **==

zaxx said...

bai: haha silakan...cukur misai dia..:P

adam said...

Kehkehkeh.

Wa power ranjes putih takde masa nih, sat lagi nak lawan raksase. Papehal panggil jpeg, dia robot makmal. Minta tolo g dia kawal huru hara disini. Haha

Jiwa Perempuan Gila said...

amboiiii . sesuka hati kata nenek Jpeg :P

hhahahaa .
adam adalah tipikal2 yang suka membawa org2 mengHuruharakan blog org lain . :D

adam said...

next taim huru harakan blog miss klanika pulak. bile die post entry baru. ok jpeg?

zaxx said...

jpeg: cucu awk ni mmg nakal..:P

adam: Nak JOIN!!! heheh..huru hara sama miss klanika plak...hahaha

dilladoodledat said...

lol . u guys are so farney la

Edy Fee said...

erghhh byk giler perbndigan.ehhee
bermisai last2.ehhehehe
lawak der...

zaxx said...

dilla: hahaha we are family funny hahha LOL

edy: hahah bermisai tu yg unik tau..:) cik dilla, promote kamu lg nie.haha

adam said...

Alrite zack. Tunggu mase jep. Hehe.

zaxx said...

adam: hahah..orite adam!! ko lead okeyh!! vote for miss klanika..haha

aswadz said...

comel bdk nyer. kartun dia pun comel2 walaupun simple.

zaxx said...

aswad: btol tu... berbakat sgt dia kan..:)

MG schmidt said...

aloh..ingtakn bebtuil td
huhu :)