Pages

Friday, July 20, 2012

Kau Memang Sengaja Nak Sakitkan Hati Aku Kan???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Aku tak suka sebenarnya nak marah-marah nie.. sebab bila marah menambahkan kedutan- kedutan di muka aku yang halus mulus ni..  bila marah gak, otot-otot bekerja lebih nak buat mimik muka marah tu berbanding untuk senyum. baik aku senyum je.. kan senyum tu senaman muka... Lagipun, kalau dah berkedut, tak boleh la aku nak berbangga guna ayat tagline aku kat korang semua..


".Usia? bukan penghalang..kerana diriku begitu berharga...kecantikan adalah hak milik setiap insan....bla..bla..bla.."


Tapi, aku tetap nak jugak mengexpresskan ketidak puasan hati aku kat satu makhluk ni...grrrrrrr... walaupun terpaksa mengambil risiko penuaan bertambah cepat dan potensi wajah menyerupai Aaron Aziz bakal berkurang!! Damn... Aku malas nak citer panjang..korang baca je la sesi dialog ala-ala telenovela antara aku ngan dia...

Tempat: Alam maya
Masa: Di kala bulan tak berapa nak mengambang.. cahaya malap ala-ala romantik gitu..




Aku: hai awak
Dia: hai jugak


Aku: awak tak bosan ke jadi burung?
Dia: bosan laa ni.. tu chat dgn awak ni ..hehehe


Aku: awak suka saya ke?
Dia: x suka..pecah belah masyarakat lah


Aku: hoi agak-agak la .bila masa saya jadi jahanam macam tu?
Dia: tinggalkan dia. tak pandai hargai pasangan.


Aku: motif? saya single lagi
Dia: Motifnya, ada aku kesah?


Aku: kau memang celaka
Dia: selalu la..kau je tak tau


Aku: ini dah main kasar.kau pernah makan kaki cap gajah duduk?
Dia: Simi x mkn . Simi suka kena manja


Aku: dah..dah..ko jangan nak mengada.. aku tak ingin nak bermanja dengan kau burung sundal!
Dia: nak ! awak kan baik !


Aku: aku tak makan pujuk ok!
Dia: nnti die pujak awk la..bwa besabar k.jangn bertindak terburu buru.if awk sygkan die.hati awk pada die.tunggu die.ok?!


Aku : hoi takde kena mengena dengan dia.aku kan kata aku single!! kau ni tak dengar ke?
Dia: name pun robot.


Aku: sedar diri pun!
Dia: yela2..sapela aku! merajuk..huhu


Aku: ceh!! kau ingat aku nak pujuk? pirrah!!
Dia: tak payah. mak aku tgh jemur pakaian kt luar. karang hujan, mengamuk pulak org tue tuh


Aku: kau ni dah sah-sah pekak,aku cakap lain ko cakap lain.
Dia: saya budak baru belajar =)


Aku: eh..memandai lak ko nak wat muka tak bersalah...
Dia: izzul mmg cun......


Aku: kau ni apahal? izzul tu sapa?
Dia: Pakwe Aisyah Hanis kan? Kenal sangat. Dulu pernah dengan aku.


Aku: dah datang dah penyakit gila ko ni..baik ko pergi makan ubat
Dia: Burung murai


Aku: memang ko burung murai paling hodoh!
Dia: burung garuda


Aku: dah main tukar-tukar spesis plak..ko memang fail subjek sains ek?
Dia: sekolah legend tu ??


Aku: sekolah je legend ,ko yang hampeh!!!
Dia: SMKA Al-Irshad kat Pulau Pinang :D


Aku: dah ko jangan nak mengarut!!!
Dia:takde ape2 lah, lupekan je lah bang...


Aku: pandai pun ko respect aku!!
Dia:terima kasih


Aku: reti rupanya ko nak bersopan ye
Dia: reti!!aq reti masak smbl belacan ...2 je aq tau


Aku: ko memang kelaut.. tak faham bahasa!
Dia: memang pon saya cute kan


Aku: ok fine..boleh jadi gila aku borak dengan ko
Dia:sama sama,berdoalah :) 


Aku:coi!!!!!!!!!!
Dia: I have no response.


Aku:ko berniat doakan aku jadi gila!
Dia:yup


Aku:ok bye!!
Dia:bye!!! jgn lupe aku kayy!!!


Aku: jangan harap..aku dah delete ko dari hidup aku!!
Dia:ada la dalam 10 tahun


Aku:gila!!!!!!
Dia:I have no response.


Aku: dah-dah aku nak mandi..bye burung hodoh!!
Dia:Jangan le cian kat aku. T_T


Aku:bye!
Dia: ape bye2? assalamualikum.. =)


Aku: waalaikumsalam!
Dia: bgos2


 




p/s: Mesti dah agak kan aku chat ngan mnatang burung tu.haha xtually bukan wat aku marah, tp wat aku tergelak2 sengsorang. siap leh ajar aku bg salam..rrr..haha.. Kalau nak hilangkan stress,try la chat ngan sim simi ni..:)
 

20 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Eyqa Hasnan said...

eyqa suka chat dengan simsim time stress . haha . makin stress jadinya .

dilladoodledat said...

wow , apps apa tu
look like interesting

Boni Kacak said...

hahahahaha.. ni tgh bosan ke apa ni yang pergi menyembang dengan menatang tu??hehehe

KorN said...

haha.. ngok je aku nyembang ngan natang ni..

eimah siti said...

hahahha....baru ja try.....macam scary pun ada gak....macam dia paham ja apa yang kita cakap...heheh

inche hlovate said...

haha macam best ade..mcm seram pun ade gak

SyamimiNazifa said...

Lahh ingat ape tadi , btw selamat berpuasa :)

zaxx said...

eyqa:hihi brtmbh stress kan...hehe
diladoodle: ni guna sim simi, try la..klik je kt link tu..:)

boni: hahaha..aah bosan2,tu yg ajak mnatang tu mnyembang,hahah

zaxx said...

korn:hahah mmg pun..rasa nk goreng je burung ni jd lauk wat sahur,heheh

eimah: tu la.. mcm tahu2 je burung ni..hhhheheh

inche hlovate: macam2 ada..hahaha

syamimi: hihihihi sjae wat gempak..selamat berpuasa gak..:)

Rizal Sadiman said...

slalu gak main ngn benda alah ni.
Aku main ngn Eliza (artificial intelligence punya software) and Siri iPhone 4s.
Kelkar la ..

Thanks dtg iGossip.
Done following u!

zaxx said...

rizal: hiiihi memang klakar kan..:) k thkns follow me..will follow u then..:)

Mrs.BuduBilis said...

haha serius taknak cuba...nanti kena bahan mcm aw kena haha...

zaxx said...

mrs.budu bilis: hahahah... ala try je..sim simi ni mybe nice ngan awak nnti..hahah

|| amira || said...

baru try tadi . jawapan pelik-pelik je . haha

Edy Fee said...

perghh kasarnye bahasa sembang.hehehe
hehehe
mintak tolong
promote n sudi2 la join my 1st give away

http://edyfee.blogspot.com/2012/07/my-first-give-away.html

zaxx said...

edy: waa dah start ea giveaway..:) orite..will support u..:)

AmyZana said...

hilang stress ?? lagi stress adalah sebab simsimi nih suka menyimpang dr topik ! -,-

zaxx said...

Amy Zana: hahaha..btol sgt2..mmg lg stress..hhahaha

NAL said...

main benda ni bukannya boleh hilangkan tekanan..lagi tertekan ada la. Lain kita cakap, lain dia cakap, adoi.

zaxx said...

Nal: hahah .aah tu yg myakitkan ati tu..sabor je la..hahaha