Pages

Thursday, July 12, 2012

Jom Berebut Yuna

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Siapa Yuna?

Anak Makcik Rogayah yang menang Ratu Kebaya tu ker?

Ke janda hujung kampung yang baru kematian suami kelima dia?

Bulan kot, sebab Yuna dalam bahasa Jepun maksudnya bulan...

Atau nama anak kucing yang baru Si Putih lahirkan?

Semua bukan..ni Yuna si penyanyi tu la...:) 

yuna- google

Kawan aku pernah cakap...

"Aduh sapala yang menang AJL (Anugerah Janda Laku  Anugerah Juara Lagu) malam ni? Janganlah si penyanyi yang nyayi tak bukak mulut tu..."

Keji kan mulut kawan aku cakap Yuna nyanyi tak buka mulut! Nak kena cili mulut tu dengan cili rendaman air stoking ni! ( sesambil kat pala otak fikir, aah la Yuna macam tak berapa nak buka mulutnya tatkala melontarkan vokalnya itu...ahakz haha!!) Aku ngan geng-geng ntah ngape tak brape terpikat kat Yuna ni..(ok aku tipu..aku suka,tapi sesaje je ikut kengkawan wat-wat tak berkenan, padahal start dari Dan Sebenarnya sampaila Terukir Di Bintang aku follow retis nie,hahah sory frenz terhipokrit depan korang..:p)

Tapi di pagi yang hening, bertemankan bunyi-bunyi rintik hujan renyai yang syahdu ini, bukanlah mulut Yuna yang ingin kujadikan bahan...tetapi... aduh ayat drama la..haha Actually aku nak bagitau yang Yuna ni sememangnya kreatif dalam penghasilan karya-karya beliau..ni pendakpat aku la..kengkorang aku tak tau la,heheh.. kekreatifannya tu membuatkan ramai yang berhajat nak lagu yang dicipta beliau.. Bukan calang-calang orang tau,termasuk la dua penyanyi tersohor tanah air, Dato Sheila Majid dan Dato Siti Nurhaliza..Aku pernah terbaca pasal dua artis ni berminat kalau Yuna dapat hasilkan lagu untuk mereka.. Kelass kan..kalau dah kreatif, berbakat dan hebat, semua orang pandang,berkejor-kejor main lumba lari dalam guni nak dapatkan.. 

Dato Sheila Majid - google


dato siti nurhaliza-google

Anyway, sebenarnya moral of the story yang aku nak kongsikan ialah 

" Be a Quality Person, Then You Will be Noticed by Others!!" 
Teruskan usaha untuk jadi yang terbaik dalam apa pun yang dilakukan..:) Ganbatte Kudasai!!! (Semoga Berjaya in Japanese) 

Nah..oleh sebab entry ni ada 3 artis yang disebut..kalo penyanyi ni kerjanya mestilah menyanyi,tak kan plak jual kerusi urut kan, so kira tribute untuk they all la... terimalah..kesumbangan lagu yang telah dipuakakan oleh zaxx..Juga boleh dibuat ubat telinga kasi taik telinga keluar..:P Amaran: yang sakit jantung sila jangan buka video ini,takut terkejut sampai pengsan..serius huduh suara weyh.hahah !!! anyway..nk gelak silakan,:P

kunun-kunun yuna la..haha sampai lirik pun salah..:P



hahah..bajet retiss..:P lagu by dato sheila majid..


adoyai..yg ni serius huduh,,haha sedaya upaya nk wat ala-ala dato siti..:P


p/s: hanya gurauan semata-mata,tidak berniat untuk menyakitkan telinga mana-mana pendengar hahaha...






26 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Syakir Rahman said...
This comment has been removed by the author.
Syakir Rahman said...

ahahahha... siyes xley blah video2 tuh....

CharlieAngleo said...

haha..baca entry je..tak dapat tengok video...line bb macam haram...

Muttallif said...

Yuna memang punyai kualiti tersendiri. Tidak dapat disangkal. saya suka lagu dia biarpun tidak berminat. Banyak lagu yang best dan terbaik.

Edy Fee said...

ahah bykan jap siti nyanyim lagu yuna bikin sambil main gitar.hahaha

faizal mohd said...

phewwiiittt.. nak undi yg lagu siti tu. haha :)

zaxx said...

syakir rahman: haha xleh blah kan..mmg stok nk kena telan dgn batu blah batu telungkup jer..ahha

Charlie Angelo: huhuhu fuhh seb baik xpat tgk video..tkt tersakit je telinga mndengar,haha

zaxx said...

mutallif: yup! stuju...lagu2 dia kbyakan nya memang mesra telinga..hihihi

edy: hahaha... uh..nk bygkan jugak.wah ohsem ;P

faizal: hahah undi jgn tak undi..leh menang motor..haha

NAL said...

nice kata2 moral tu..copy

zaxx said...

Nal: hehehe silakan..copy je..:)

Sue-Rya Qistina said...

saya minat sgt dgn Sheila dan Yuna. :)

Apple said...

terukir di bintang mmg lagu fav sy. Hari tu sy ada gak tgk cover lagu ni oleh budak thai, mmg menariklah. keesamus nama dia. Lol.

zaxx said...

Sue-raya: sy pun,heheh... jom nyanyi,hihihii

Apple: owh..ada? nk crik la..heheh.. apple pun try la wat cover..mesti best..:) make sure zaxx jd org pertama dgr k..:)

syazana.not.single said...

ahhh,saya benci sama yuna. benci benci benci. *meluahkan perasaan dengan gaya over* >_<

zaxx said...

syazana..:hahah eh2 dh mcm lirik lagu pulak,hahaha..:P

KorN said...

ini tidak adil, tidak adil... yuna tuh... pebret kot.. oh bulannnnnn.....

Boni JLL3 said...

hehehehe.. nampak teknik permainan SEO di situ..hehehe

EdaManAli said...

" Be a Quality Person, Then You Will be Noticed by Others!!"

love that quote!!

salam singgah...I love Yuna as well...

Pecinta pink^^ said...

Actually,kurang minat yuna..hehe..tapi suka lagu2 dia..the latest one terukir di bintang suka suka..hee..

Cik Yaya said...

Yaya kan...suke...
1)Dato Siti-dari dulu mmg minat dia..rupa n lagu2 dier..
2) Yuna-cume minat lagu dia je.....
(xminat Sheila M...huuu)

zaxx said...

korn: hahah jom la berebut yuna bro.haha

Boni: hehehe bro,aah try2 wat link2.heheh

Eda Man ali: heheh thnks..:) salam perkenalan gak..:)

zaxx said...

pencinta pink: hehe samala..suka lagu2 dia..:) anyway thnks ea coz review blog sya dalam blog feymes awak.terharu sgt2..:) jasamu akan dikenang..:)

cik yaya: hihi..suka dato siti dari dulu gak (walaupun mula2 tak suka,pengaruh makcik2 sy la ni..:)) cik yaya,wait for the present tu ea..:) ngah otw pos..

-gedek! said...

yuna pon baca belog uncle tau...

tengok ni....

http://www.blogbeginsatforty.com/2011/09/september-26-2011.html

zaxx said...

uncle gedek: oh tidak..kejelesan tahap melampau terhadap uncle..arggg..huhuhu yuna..kenapa uncle? hikhihkhihk..

AmyZana said...

A'ah kan. Yuna nyanyi mcm x brpe nak bkk mulutnya. pastu bila dia nyanyi, nampak mcm dia tengah kunyah kek sbb pipi dia kembung sebelah -.-

*bukan mengutuk* xD

zaxx said...

amyzana: hahaha wah hebat bayangan yng digambarkan tu..nk tgk la kembung pipi tu.hikhik...