Pages

Sunday, July 22, 2012

Berapa Banyak Dosaku...



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Salam Ramadhan buat semua yang beragama Islam... Mengintai detik-detik sebagai seorang manusia yang kini bakal berusia 23 tahun pada bulan depan sememangnya banyak perkara yang telah dilakukan dalam hidup. Sudah tentu banyak juga kesalahan dan khilaf yang dilakukan. Dikesempatan ini, bersempena bulan Ramadhan yang mulia ini, ingin ku mohon ampun dan maaf kepada anda semua, atas segala kealpaan dan kekhilafan yang dilakukan, terutama sepanjang perkenalan mahupun sepanjang menjadi blogger.. Salam Al-Mubarak dan Selamat berpuasa.

video 
Hidup perlu sentiasa muhasabah diri.. ( cover version dari zaxx..:P)


Kalau bercakap tentang kesalahan dan kekhilafan, aku rasa kalau nak senaraikan, waduh.. panjang sih.. tak tertulis rasanya.. Bila dikenang zaman kainak-kanak dulu, memang banyak kemaksiatan yang dilakukan,huhuhu... (kenakalan la tu, bukan maksiat seperti yang disangka,hhaha) keji tau berprasangka buruk..:P

Muka poyo zaman tedika...


1. Memecahkan telur ayam kampung encik papa yang akan dimakan bersama madu pagi esoknya, tanda protes sebab gaduh ngan abang aku

2. Mengoyakkan buku muzik abang aku depan matanya, betul-betul pagi sebelum dia pegi sekolah,gara-gara sakit hati...

3. Menggigit bahu abang aku semasa bergaduh sehinggakan puan mama letak sirap bagi aku takut dan tak pukul-pukul abang lagi...

4. Memulas  troter motor semasa puan mama sedang membetulkan tudung sementara menunggu si kakak siap pakai kasut untuk kesekolah, sehingga melambung motor dan melecur kaki puan mama terkena ekzos...

5. Meminta kembali semua guli yang ditagang (ditaruhkan) semasa kalah bermain guli dengan sedara mara..(patut la aku leh kumpul bertin-tin  Milo guli..:P)

6. Meminta puan mama membawa ke kedai semula sekiranya aku mendapat tahu puan mama pergi ke kedai semasa aku sedang tidur, dengan ayat" pergi balik, pergi balik"...

7. Sentiasa mengambil buku-buku mewarna sedara mara dan mengaku itu koleksi sendiri..choii sangat

8. Mencubit lengan makcik aku dengan kuat sampai berkesan kira-kira berpuluh-puluh cubitan, dengan alasan nak tengok power ke tak tangan tu macam Wondergirls. eh silap Wonderwoman la.. (aku dicabar okeyh,huhuhu)

9. Memberitahu puan mama ada latihan lakonan, hakikatnya pergi main panggang ikan kat sungai belakang umah kawan...

10. Memberitahu Puan Mama lepas tusyen nak lepak umah kawan, tapi pergi lepak ngan kengkawan panjat bukit belakang kampung, konon-konon nak wat jungle trakking la sangat.. dengan kawasan ladang sawit yang merimbun dan sunyi tu, dah la pergi lelaki campur perempuan...nasib baik time tu nafsu serakah ala-ala baby lagi, hahaha kalau tidak..ergh... tak dapat diselamatkan haha ..mau jadi magsa Jiwa Taiko,:p


Bila diingat, aku ni memang nakal,mungkin sebab waktu tu aku lah yang paling kecik... hopefully list-list tu dikira kenakalan la,bukan kejahatan..huk huk huk... anyway..tu waktu kecik-kecik, dah besor ni bukan la kata takda kesalahan, malah lagi banyak walaupun tanpa disedari... Paling aku kesalkan adalah mengguris perasaan kengkawan and my parents... So, kengkawan sekalian yang terbaca entry nie. aku mintak ampun dan maaf ye.. tak berniat nak lukakan hati korang- korang... anggapla tu kealpaan aku.Ampun maaf dipinta..:( Kepada mama n papa...salam kemaafan dari anakanda...






22 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Edy Fee said...

haha nasib baik koyak bukuk..kalau kyak bajus sek

zaxx said...

edy: haha kalo koyak bju alamatnya terkoyak bibir la kna penampor,haha

babycomel said...

okey,okey kemaafan diterima ;)
gila nakal sungguh ko ni eh dulu? kecik2 dh pandai gigit org, apa jd dgn abg yg ko syg sgt masa kecik tu?? sian dia tau ;) hehehe

zaxx said...

babycomel: tq2..terima gak maaf dr aku,hehe alolololo abg aku tu dh tak digigit lg..haha skang aku dh jd adik mithali..kononnya,,hahah

NAL said...

nakal betul zaxx ni yer..haha.. Salam Ramadhan.

Sue PeLik said...

attototot~
comeynyaaaaaa!!!

zaxx said...

Nal: hahaha mmg nakal..stok kena sebat ni,heheh salam ramadhan gak..:)

sue: hhahah aalalala..malu la..:) hik hi hik

Pecinta pink^^ said...

salam ramdhan..zaman kanak2 keriangan memang selalu ternakal..ahakzzz.

faizal mohd said...

kesian abang ko jadi mangsa buli ko. hahaha.

Boni Kacak said...

hahahahaha.. ko memang nakal..hehehe

zaxx said...

Pencinta Pink: salam ramadhan..:) heheh kan..sgt2 nakal..:P

Faizal: hahaha xpe2 abg aku redha je..:) heheh

Boni: hahaha... tersngtla nakal..tp skang dh baik,hahaha (giler puji diri sendiri..;P)

Momo said...

dasat ah...hahaha...ala..kecik lagi..nak buat camne..haha

Ameerul Ashraf said...

wah!
boleh ingat satu satu gy..
haha...boleh dikira nakal jugak nih..

Edy Fee said...

nakal gak ang.hehehe [erghhh siap buku mewarna pon nak curik;
hehehe
hurmm aku pon ade kenangan tadika yang tamau igt..huhuuh maluuu

dilladoodledat said...

zaxxx lukisan da siap lai lai dtg tgok patt

:D

afzalsukasuki said...

biasa la nakal2 kan syeksyi aww hahaha

zaxx said...

momo: huhuhuu tu la nsib baik kecik lg..kalo besor wat perangai gitu mau kena penyepak oleh encik papa..ahha

ameerul ashraf: hik hik hik..kenakalan yg xleh dilupa..:P

zaxx said...

edy fee: hahah time tu buku mewarna ultraman feymes kt tempat aku,so mmg high value la untuk dirembat,ahhaha eh2 pe kata ko wat entry pasal kengan tadika tu..:) ala ko xyah state ko,ckp je citer jiran ko,hahaha

dilla: waaa thanks a lots..:) trima kasih, toche, arogato..gracias..:)

zaxx said...

afzalsukasui: hahaha syeksyi gitew..euww...waa nk sign..:P heheheh nakal2 manja tu..:)

lyaa. said...

"Pergi balik, pergi balik.." Haha so cute =)

aimi said...

eh sme lah kite tadika kemas...

kate abg2 sy, tadika nyanyi makan mewarna.... 2 je keja nye...


ahahhahahaahha

zaxx said...

lyaa: hahah bila ingt masa ni mmg rasa cute ayt tu..tp time kejadian mesti masing2 adik beradik sy menyumpah2 saya time tu.hahaha

aimi: hikhik petak2 merah putih bajunya..hihihi..time ni la paling fun bru dpt kenal kengkwan..tp still xleh ubah pernagai kuat nagis..ngee..:)