Pages

Friday, July 13, 2012

" 1st Giveaway by jaakechik corner "

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


Mulai sekarang nama aku ZEX ZAIDI!!! (Hah, tetibe je...)
nama ni ditag oleh en.Korn..:)

Aku seorang budak yang tak berapa nak budak
Sejak dari dulu lagi aku susah nak menang hadiah..
Bukan tak berbakat, mungkin ke"suey"an itu tinggi!! Hoi coi!!
Kau tengok aku golek bola nak masuk dalam lubang masa kat funfair itu hari..
Huh! bukan je kelaut, keangkasa mungkin lepasnya..
Itu belum lagi yang kau tengok masa aku masuk pertandingan mewarna dulu-dulu..
Lagi la hampeh.. Sekarang baru aku faham kenapa kau meluahkan kata-kata keramat itu...
"Engkau ingat kau kreatif la kaler ayam warna biru!!!"
Ok aku tau, aku salah..tapi jangan la kata aku buta warna, mungkin waktu tu buta dunia,kecik lagi katakan..
Tu belum lagi kau ungkit pasal pss..bla..bla..*$%"**&..1,2.3...^&%^*"@
okey cukup!!! tau,tau,tau..tak pernah menang hadiah,suey kan...hahahahah

Rasanya intro tadi cukup untuk menggambarkan Zex Zaidi yang tak berapa nak retis ni. dengan nasibnya yang suam-suam itu. Itula mungkin puncanya si beliau ini rasa kecikk je nak masuk contest yang ada hadiah..Takut sumpahan "dengan kuasa bulan akan menghukum mu" menjelma lagi... huhuhu..Tapi Zex Zaidi bangkit apabila sorang mahaguru tanddoori payau menge"tag" dirinya yang tak seberapa ini...:) TQ mahaguru ciitt KORN yang peymes tu..:)

Cik Puan JAAkechik CORNER ni la mastermind yang wat giveaway ni..Gempak tau cik puan ni..tgk header pun dah tau dengan spek datin tu.. (ini bukan bodek, tapi aku gedik..haha) Orang kampung sekalian leh la Join bersama kat SINI. Senang pun senang,so join la ramai...:)

Zex Zaidi asal dari Pahang, so tempat menarik yang boleh dilawati ialah:  

1.Toilet Zex Zaidi ( menarik sebab ni la tempat recording studio)  
2. Katil Zex Zaidi (menarik kat sini la tempat sesi Bw berlaku)  
3. Dapur Zex Zaidi (menarik sebab kat sini la Zex main wat cupcakes.:P)
ok sory.. ini gurauan...hihihi jangan mara ea..:)

Ni adalah senarai sebenar untuk kalian semua, tempat yang boleh dilawati sekitar Pahang:
  1. 1. Genting Highlands 
  2. 2. Kuala Gandah Elephant Sanctuary
  3. 3. Bukit Tinggi   
Jujurnya kan, dari 3 tempat tu dua je aku pernah pergi. Genting Highlands sape yang tak kenal angkat Bumi!! Tak leh kan ,hahah maknanya korang kenal la..hihii.. Satu taman tema yang memang syiok untuk korang pergi. Sape suka trill tu wajib pergi..Ko tau cik gayah, aku yang penakut tinggi ni menahan jugak gayat tu, lama-lama jadi best sioot..hahah tapi kalau nak lagi best pergi time weekdays and bukan time holidays, so korang leh main sepuasnya..macam aku pergi masa tengah cuti deepavali, nak main satu permainan tu kena la beratur tunggu turn.. 

agak-agak daring tak aku pose..memang pose yang nak mampos!! stok nk kena baling kasut,haha


Satu lagi yang pernah pergi kat Bukit Tinggi. Ni tempat paling sesuai bagi korang-korang yang cintan cintun ngan scenery yang indah dan cantik.. banyak pilihan tempat, Taman Jepun, Taman perancis.. kira kalo nk wat stok posing-posing maut ala retis, memang sesuai la.. Ko bayangkan amik gambar wedding berlatar belakangkan bangunan Perancis, fulamak meletops.. Leh la korang kencing cucu cicit.

 " Dulu majlis resepsi atok kat France okeyh! Ko hade?? " kata atok sambil hidung kembang semangkuk menampakkan bulu hidung yang dikaler highlightkan itu...

depan pintu masuk France Building..kat dalam tu cantik,tp tak jumpa lak folder pic, ni just rompak dr fb kawan..:P

Dalam rumah kat Taman Jepun..tengok tu..semua macam Jepun dah, "putih" sangat..(angguk tau!) hahah

Ok abaikan... ini dalam lif..sama je macam lif kt tempat lain..:P sekadar bajet retiss masing-masing,hahah


Kuala Gandah ni memang satu tempat yang aku idam-idamkan nak pergi,hahah Padahal, ko tau, tempat ni la paling dekat ngan umah kalo nak dibandingkan dua tempat tu..ntah pe dosa la tak lepas lagi nak pergi sini..sejam je dah leh sampai berbanding dua tiga jam pergi dua tempat tu...heww~
Korang yang macam gajah..eh silap..ampunkan hamba..maksud hamba,korang yang suka kan gajah tu, leh la pergi melawat sini.. Kalau btol planning and kena jadual, korang leh sesama mandi dengan gajah, nak naik belakang pun leh..tapi aku tak sure jadual tu camne..cuba korang try tanya pak google... :) Tapi kalo yang berharap nak jumpa JUMBO si gajah terbang dalam Waltz Disney tu memang korang hampa la..Dah lama dah Jumbo pindah balik Africa,hahaha

Oleh sebab aku tak pernah pergi,so cilok la gambar dari pak cik google.. eh tu memang kat Kuala Gandah tau..ramai omputeh tu menunjukkan negara kita Malaysia ni pun jadi feveret pelancong asing..BANGGA k..


Sebenarnya, banyak lagi tempat menarik contohnya Gambang Waterpark, Pulau Tioman, Cameron Highlands, Temerloh Bandar Ikan Patin, dan tak lupa Rumah Zex Zaidi (hahah ni tak termasuk).. Tapi nk citer semua, panjang la plak, rasa macam duta pelancongan negeri je..hihihih

Ok, time for tagging..:) Rasa nak tag semula brader Korn (sambil bayangkan tag tu macam dart yang leh baling ke muka..hahah) Ok Korn, aku kejam,hahaha Gurau-gurau je..:) Nah,aku tag mereka-mereka ini yang memang best, korang-korang mesti kenal diorang kan..kalo belum,jom terjah blog mereka..:)



Yang lain pun leh la join jugak. Kira aku tag semua reader yang baca gak la..:) Kli je banner tu..At least kita leh la jenguk-jenguk mana tempat best dan menarik kat negeri orang..:) Cuti-cuti Malaysia jom !!..

P/s: Aku dah bercuti selama lebih 6 bulan..kalau mengandung dah memboyot gak la..:) (luahan seorang penganggur,hahah)

30 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Boni JLL3 said...

ok!! GUD LUCK BRO!! hehehe

zaxx said...

hehe tq abg boni retis kita..:) bila nk kuar single bisulmu bisulku jua tu? pminat fanatik lagu tu,hehehe

NAL said...

Good luck..tq for tagging ye zaxx..insha Allah, kalau sempat NAL join..

zaxx said...

Nal: thanks nal..:) xpe2..kalo sempat join la..:) hehe

jaakechik said...

hamboii kemain pjg lebar entry nih. btw jaa suka hehe. kreatiff mengolah. tapi part yg membodek yg xtahan tuh...muehehe,,, i tak makan bodek, aii makan nasik jerkk...wakakakaa... btw done follow u and tengkiu for join ya!

zaxx said...

jaa kechik: hahaha ala xmkn bodek ea.hiii hii k minum bodek tak? :p gurau2 je..:) anyway thnks gak follow..:)

EdaManAli said...

hahahaaa...malu nk ckp, akak xtau 'retis' tu ape...ok, skrg dh tau...akak xikut sgt p'kmbangan bahasa budaya bangsa ni...

akak rase nk gi Tioman lah..

zaxx said...

EdamanAli: hahahah.... xpe2 kak..slow2 blaja,hihi jom kita wat rombongan ke pulau tioman,sy pun xpernah g lg,haha

Alieza Dayasari said...

ohh dh jumpa. sorry bro..
yg tmpat gajah tu tak pergi lagi.
area mana erk....

zaxx said...

Alieza Dayasari: xpernah lagi ea..jom serbu..heheh . yang tu dekat KUala Gandah, area2 lanchang,pahang.;;)

inche hlovate said...

patut ke aku bace entry ni sambil tersenyum2??err

*siyes aku nk jumba jumbo si gajah terbang tu :-p

zaxx said...

inche hlovate: jgn...entry ni entry sedih,tangkap leleh..sila menangis,hahahah xpe ,nk jumbo ea...nnti raya dia dtg.hikhiihik

Cik Yaya said...

besh ke bukit tgi tuu??kate member jugak ssuai utk couple..ble la Yaya hnym00n g sane nti..haha ^o^ lgpun xpena p..huhu >,<

zaxx said...

cik yaya: aah sweet sgt tempat tu..bukit tinggi ni ada landskap yg cantik2..sesuai la nk feeling tangkap cintan cintun..:)waaa cik yaya bila nak kawen? heheh

babycomel said...

best eh pahang? pernah g sekali 2 je kat sana..
kat Beserah ada pantai kan, g situ jela.. eh-eh cameron pun pahang gk kan, yg tu byk kali dah sbb dh dekat sgt dgn perak ;)
anyway, gudluck ye zexzaidi utk contest ni
(mesti comel kan ayam kaler biru) ^_^

faizal mohd said...

kalau aku join, aku kopipes entri ko jela. sebab kita sama negeri jek. haha. ko orang lanchang ke wei?

Cik Yaya said...

hehe...carikan lah calon...^,^
anyway en.Zaxx, Yaya dpt da present tu..thanks a lot ye..^_^ *suke*

zaxx said...

Cik yaya: heheh ok2 nnti leh la zaxx wat entry khas promote cik yaya,,gernti pacar2 kt luar berebut nk masuk line,heheh k cik yaya, zaxx xtau pun saiz, so bantai je,hukhuk hope muat,..hihih

zaxx said...

baby comel: pahang best,hehe (promote negeri sendiri,:P) aa berserah,area2 kuantan byk pntai..jom la g.hehe.. ayam kaler biru sgt comel-(sambil kejar ayam nk cat biru,haha) anyway thnks ea..

faizal: hahaha..kopipes leh? kalo leh on je la..hiihihihi laa org pahang gak la nie,hehe.. aok duk mne? koi duk triang..:)

Cik Yaya said...

ok je..^_^

L.O.V.E.P-QaH said...

Interesting! Jumpa blog awak kat komen HZ ;)
Nnti free tgk blog kiter plak k:
http://lovep-qah.blogspot.com/

faizal mohd said...

haah. koi dok bentong jek. hehe

zaxx said...

p-Qah: thanks..salam kenal yer..:)

Faizal: waa dekat dah tu..leh la yer kita jejalan nnti..wat rombongan cik kiah ke tempt gajah,heheh

Edy Fee said...

wah ade special post tuk edyfee.hehehe
terima kasih bro/hehehe
wah aku kat pahang pon tak sempat lg nak g mndkan gajah.mcm syok ja

zaxx said...

edy: heheh.. special nie..:) weyh..pahang kt ne? jom wat rombongan mandi2 gajah.:)

KorN said...

Haha.. ngok lah kau ni.. aku dah tak tahan gelak bace mukadimah entry nie... aku rase ke-suey-an ko ngan aku lebih kurang lah.. jarang nak menang2 nie...
kak jaa pakai spek mak datin? hahaha... (aku tahan gelak bace ayat yang tu)

zaxx said...

Korn: la ko pun ada penyakit kesueyan cam aku gak la nie,haha so kita kena wat research crik ubat pencegah nie,haha..eh2 cantik pe spek datin kak jaa tu..kelasss ko maria..hahaha

|shuhadaothman|TM said...

salam kenal orang pahang ^^

mung2.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-jaakechik-corner.html

zaxx said...

Shuhada: ssalam kenal n salam ramadhan..:)

jaakechik said...

esok 31/7/12 pemenang akan diumumkan. sila alert ya!