Pages

Thursday, July 5, 2012

Bloglist Dayang Deno

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Rajin lak aku ni join segmen sejak dua tiga menjak ni,dan mungkin akan berlarutan sampai empat,lima menjak maybe...heheh... Dan seperti biasa, segmen disertai kali ni pun dah ujung-ujung tarikh tamatnya,huhu. pe nak jadi la aku ni, asyik-asyik nak join segmen lambat je...

Kali ni segmen dari Cik Deno...Nak join sila klik SINI. Nak jenguk-jenguk blog beliau pun boleh..:)


Ini gambar tuan blog..:) Cik Deno

Tengok, punya la semangat join segmen sampai gambar tuan blog pun dicopy and dipaste kat sini..:) Actually, ada sebab zaxx letak gambar ni... Niatnya cuma satu, supaya reader yang terbaca entry ni dapat melihat sendiri wajah insan tabah dan penyabar ini.. Sebenarnya, Cik Deno penghidap satu penyakit dinamakan Sistemik Lupous Erythematosus ( SLE ) atau dikenali jugak dengan lupus.Lupus ialah penyakit autoimun yang kronil di mana banyak protein darah yang dikenali sebagai antibodi dihasilkan dalam tubuh pesakit kerana sebab yang tidak diketahui. Antibodi ini mula bertindak balas terhadap tisu badan pesakit. (copy paste dari blog Cik Deno).

Apa yang membuatkan zaxx kagum dengan beliau,ialah ketabahan yang ditunjukkan,coz beliau dah hidap penyakit ni sejak kecil (untuk maklumat lanjut leh lawat blog cik Deno). Tapi still dapat teruskan kehidupan dan boleh berblogging lagi, dan berkongsi pengalaman dengan blogger yang lain.  Blog Cik Deno pun banyak info pasal penyakit ni..Zaxx doakan semoga Cik Deno selalu gembira,dan sihat sentiasa....aminn..

p/s: Pernah juga terbaca satu blog mengenai seorang ibu yang mempunyai anak kecil yang menghidap penyakit. Si ibu kerap update pasal perkembangan anaknya..sangat-sangat sedih bila baca...

9 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

deno said...

hai zaxx!!!! terima kasih join bloglist deno! nanti senang la deno ke sini selalu bila da dlm bloglist deno ... bloglist ni tamat esok pukul 11.60 malam... hihi :)

zaxx said...

hai deno..thnks a lots..:) keep on blogging yer..:)

lavera said...

waaahh ~ smoga cok deno cepat sembuh kan zaxx .. ceria selalu .. :D

zaxx said...

Lavera: btol2 smoga cik deno sembuh n ceria..:) thnks awak coz lawat blog sya..:)

KorN said...

hye cik deno..
eh silap.. ni blog zaxx rupa nya
moga2 die cepat sembuh.. and jadi spt org lain yang sihat jugak.. amin

zaxx said...

Korn: hahha anmboi,leh silap blog lak ea,hehehhe... amin,smga cik deno sihat sejahtera..:)

Anonymous said...

buy tramadol no prescription tramadol zydus - tramadol xl dosage

Anonymous said...

ambien for sale no prescription zolpidem er generic ambien cr - ambien 9 panel drug screen

Anonymous said...

viagra uk viagra online best pricecheap viagra germany
generic tadalafil cialis tadalafil onlinetadalafil interactions
viagra online prescription viagra prescription privategeneric viagra no prescription canada