Pages

Saturday, July 7, 2012

"CONTEST KE 3 HAZWAN HAIRY"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sebagaimana tajuk nukilan di atas, isi-isi nya tentulah berkisah tentang contest atau peraduan hendaknya. Alkisah, pada suatu hari hamba terdetik di hati untuk turut serta menyibukkan diri menyertainya. Arakian, hamba pun menulislah alkisah bait-bait ayat ini.... Tuan tuan hamba sekalian, jika mahu turut serta, sudi-sudilah menghulurkan jari dan menekan di SINI. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam, mana tahu tuan hambalah pemenangnya..bukankah tuah ayam nampak di kaki,tetapi tuah manusia siapa yang tahu? :)

Maka, alkisahnya, pertandingan ini bukanlah memerlukan tuan hamba beradu tenaga ibarat menentang si badang. Hanyalah perlu melirik kisah sendiri... Maka dengan itu, hamba juga hendaknya tidak mahu menulis panjang bukan kerana mata pena sudah tumpul, tetapi mata hati yang tumpul, ketandusan idea rupanya... Tuntasnya, ini sahajalah yang hamba dapat nukilkan...Terimalah, Pantun sebagai warisan bangsa yang tidak lekang dek panas oven, dan tak lapuk dek hujan asid..
Blogwalking satu kegemaran
Mendapat info dan juga kenalan
Jadi peneman di kala bosan
Pelbagai kisah jadi santapan

Hazwan Hairy blogger kesukaan
Blognya ringkas, berinformasi dan santai
Info padat dan tips-tips berkesan
Selalu update untuk tatapan ramai...

p/s: Ayat klasik hamba yang tunggang langgang.. ampun dan maaf dipinta :)



24 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

NAL said...

terbaik la pantun tu..
good luck.

p/s : http://nyteamlife.blogspot.com/2012/07/islamic-cinta-sejati.html

hairy said...

fulamakkk!! ni lain dari lain..haha..terima kasih sbb sudi support...nnti bw yea...trharu!!

zaxx said...

Nal: tq2..:) sekadar mencuba,heheh

hairy: heheh,, sesje try je abg..:) n support abg gak.:)

Edy Fee said...

hehehehe masuk contest yer...all the best

zaxx said...

edy: hihihihi...tq2..:)

bai baizura said...

gudluck bro. dpt hadiah kerat dua. agagaga:))

zaxx said...

bai baizura: hahah..tq2.kerat 13 pun xpe..:) hehe

Alieza Dayasari said...

waaaa....... contest lagi HH ni erk.

zaxx said...

heheh..tu la alieza...join la gak contsest abg retis ni..hheh

Mr.She said...

wowww! superb! luv it :)

GOOD LUCK :)

Remy hazza said...

remy nak join jugaklah segmen nie......

KorN said...

gud lack buat kamu zaxx.. tp kalo aku jon nanti, hope kamu kalah, biar aku menang.. hahhaa

zaxx said...

hahahahaha...bgus korn,,jom bersaing, hahaha ala tp kalah la aku gitu... ko da pro,huhhuhuhu

maszull said...

assalamualaikum zaxx...selamat bersegmen yer...:)

Cioccolato World said...

good luck ^^

hairy said...

tgh list entry ni untuk d BW nnti..all the best...

zaxx said...

maszull: waalaikum salam.. thnks ea kak..:)

cioccolato world: thnks..:)

hairy: heheh tq abg!! :)

aisyah humaira' said...

hai !
niera bw ke blog awesome ni :)

http://www.aisyahhumaira.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

HanaNabihah said...

Salam. Hana dari contest yang sama no.66! Datang BW. Good Luck ye! =D

Cik Rongoks said...

datang melawat sini ^^

http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

Nor Atiqah Aisyah said...

salam :) eykaa datang singgah n follow ^^ goodluck ^^ btw, nice blog :) salam ramadhan ^^

Deary Ainn said...

salam kenal:)
kte dri contest yg sme:) gud luck ye:)
bw n flow here:)ada ksmptn jom singgh cnie..hehe
http://deary-ainn.blogspot.com/2012/07/contest-ke-3-hazwan-hairy.html

zaxx said...

aisyah humaira..: hai..thnks jenguk n bw here..:)

hana: tq2..akn jenguk blog hana lak..:)

cik rongoks: amboi..cute nma..:) tq2 mlwat cni gak..:)

zaxx said...

nor atiqah: salam..thnks singgah.. nnti nk terjah blog awak lak.heheh

deary ainn: salam kenal..gudluck untuk awak gak..:)