Pages

Tuesday, July 31, 2012

Contest Reka Dialog Bro Framestone

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Salam Ramadhan...

Dulu-dulu masa kecik-kecik orang selalu kata aku ni.....

1. Peminat seni, ada bakat jadi pelukis...sebab?
Flashback: Suka conteng dinding guna pencil kaler, nasib baik fikiran suci, kalau tak mau dah ditulis..." What da F***.. #*&^$., bla..bla.. Aku suka Neelofa..blaa lagi..bla..".. mujur hanya mampu praktis tulis A..B..C dan bulat kecil ,bulat besar...bla..bla.. jadi anak beruang...

2. Berbakat jadi penyanyi...sebab?
Flasback: Suka "melalak" , dalam erti kata lain mengeluarkan air mata sambil menjerit-jerit menampakkan gigi rongak, walaupun hanya disebabkan kalah main guli...

3. Potensi jadi pengarah dan pekerjaan dalam bidang perfileman..sebab?
Flashback: Suka mengarah orang lain wat sesuatu,walaupun waktu itu aku la yang paling cenonet( kecik), sampaikan abang sendiri pun kena patuh arahan "beta"...hew..

Oleh sebab semua yang orang kata time aku kecik-kecik dulu tu lekat kat aku, jadi arini sesaje je tetibe buang tebiat nak jadi yang no 3 tu...


Nah kau, hahah konon-konon penulis skrip la..buatkan dialog untuk pelakon.. gedik sangat kan..haha Tak salah berangan kan,sebab...

 Dari berangan, hasillah impian. Dari impian hasilnya harapan. Dari harapan mana tau terhasil kejayaan... Tapi wajiblah dengan usaha yang berterusan..:) 

P/s: actually ni entry untuk contest reka dialog Bro Framestone..heheh sesaje je gatai-gatai nak wat entry gini.. So, sesape yang nak join, leh la wat rombongan ke blog bro yang feymes ni..:) 



22 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Boni Kacak said...

hahaha.. gud luck bro :)

Hafizul said...

hehe..mearik nya...kecik2 dan nak pakai henpon canggih yer..gud luck bro..hehe

rYnaH zaH said...

hahahaha. . . adew lak dak kecik pndai nak belagak . . .terbaik lah apew2 pn gOoD lUcK:)

Ikhwan Suhaimi said...

Good Luck Zaxx.... Dialog Baby tu serius Xley blah hahaha

Aku Penghibur said...

wahhhh terbaikkk

hazwan hairy said...

wahhh gudluck ok...silp2 leh femes sekelip mata :p

zaxx said...

Boni : tq2.. duit raya untuk zaxx mane ? heheh

rynah: tu la pasal.dak2 zaman sang demand tinggi..ahaha

ikhwan: hahaha baby tu bajet diva..hikhikhik

zaxx said...

aku peghibur: hehe tq2..biasa2 je..:)

hazwan hairy: tq2 bro.:) sesaje je masuk bosan2 xda entry.hihii

zaxx said...

hafizul: hik hik...tu la kecik2 dh pandai bergaya..eh silap berlagak..hihii tq2 bro.:)

Pecinta pink^^ said...

hehe..gud luck..bakat seni yang bakal mnyinar ni:P hikhik.. suka yg last tu tak salah kalau berangan..krana dgn brangan dtgnya impian n dtg nye semangat nak menggapai:) so,gud luck..

Hidayah Bach said...

haha..dialog menarik..
good luck ek..
:)

Adylia Qarissa said...

hambbooii..bagi sikecik s3 confirm dicampak-campak :)

zaxx said...

pink lover: eh,suke2 je zaxx letak nama pink lover,hehe tq2.. hajat nk jd pengarah filem, tp mamat khalid xbg,hahaha..

hidayah: tq2..gudluck tuk awak gak..:)

Adylia: hikhikhik..ala baby tu nmpak gmbr wallpaper aaoron aziz confirm dia xcampak..siap panggil abg lagi,bukan uncle..hahah ngee :)

www.QueAchmad.com said...

alhamdulillah, Abe dah singgah sini dari www.queachmad.com.... dah siap letak jejak dah... no ONG tu 222

zaxx said...

Abe Que: wallawey..cantik no tu..huhuhu mnyak ong la..:)

Si Matatajam said...

Interesting la contest ni... Kreatif Zaxx war skrip tu..

NAL said...

Good luck. Ade peluang nak menang ni. jangan lupa shre kalau menang.

btw NAL tag zaxx..

zaxx said...

Si mata tajam: hikhikhik... skrip hentam keromo je tu..hihihi

Nal: tq2.. eh ada tag ea? waa terharu...tq2..nak terjah blog nal segera ni.:)

faizal mohd said...

melalak. lama tak dengar orang sebut melalak yg bermaksud menangis teriak. huhu. ;)

zaxx said...

faizal: selain mngis.melalak juga diguna bila tiba saat mngajok karoke,haha (menyanyi..:P)

Nur Misnan said...

ok gd luck...

zaxx said...

nur misnan: tq2..:)