Pages

Saturday, June 30, 2012

Betrayed

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Apakah perasan korang apabila dikhianati? Sudah tentu  korang rasa sedih dan marah kan? Perasaan tu akan menjadi ganda dua apbila yang mengkhianati tu adalah KAWAN KARIB kita sendiri, kawan yang kita sayang. Semestinya hancur luluh hati ni bila semua tu berlaku...

Aku tersentuh bila tengok satu video short film dari MadmieChannel bertajuk The Criminal. Tersentuh tu bukanla bermaksud aku main sentuh-sentuh guna jari jemari aku ni, tapi dalam bahasa key el nye..tacing..ala tacing-tacing tangkap leleh tu.heheh..

It's a nice story to be watched guys!! Thanks to Aiman Syafiq yang post video ni kat blog beliau. Serba sedikit tentang story ni, ia berkenaan friendship between 3 student (rasanya diorang stdy kat china). disebabkan perasaan iri hati,seorang kawan ni berniat jahat guna FB kawan dia ni untuk rosakkan nama baik kawan tu.. HACK la tu.. sebab apa? bagaimana? kena la tengok video ni.. nak story mory lebih, tak suspens la nanti,hehe..

Bagai yang dikata tadi, memang tersentuh tengok video ni, sinematografi cantik, sound effect kena, scene pun gempak, ala-ala filem dah... dan yang penting jalan cerita menarik... maybe leh wat korang menangis kalo feeling teringatkan kengkawan lama korang.. Tapi aku TAK NANGIS tau!! (ini tipu,hahahh!!)  Anyway,korang tengok,korang nilai.!!! :)


Untuk  Youtube link,klik SINI

p/s: Tiada kegembiraan dalam persahabatan melainkan sahabat itu berada bersama-sama kita ketika senang atau susah.. Keikhlasan dalam persahabatan ibarat kemanisan madu bunga-bungaan.

p/s lagi: Madmie channel ni ada gak hasilkan video cambest lain, just click kat channel diorang ea..:)

7 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Kamal Lee said...

gile sedih short story ni. :'(

zaxx said...

Kamal: serius tacing..teringt kt kengkawan aku lak..hehe

Misz Mieza said...

Sobs! T_T

cweet pinky said...

woo0o0o0o0o ~

zaxx said...

Misz Mieza and Cweet pinky: alaolololo..nah tisu..cepat kesat hingus,dh meleleh dah tu,,heheheh

babycomel said...

sgt menyentuh hati.. atleast dia sedar & mengaku salah & menyesali apa yg dia dh buat..

zaxx said...

baby comel: yup...itulah persahabatn ..:) hope friendship yg pernah kita bina ngan kengkawan akan berkekalan sampai bila2..:)