Pages

Thursday, June 7, 2012

stress penyebab ulser mulut??



assalamualaikum dan salam sejahtera

hai he haba? hihat he?
uitt bahasa apa pulak dah ni?
maaf ye.mulut saya sakit..
tu yang cacat sikit bahasa nye..hihii

ulser mulut memang memedihkan..
bukan saja pedih tapi juga menyebabkan kita dituduh miang,haha
kenapa?
ye la..nak menahan pedih dalam mulut tu sampai terkenyit-kenyit mata ha..
haha
tu yang orang fikir miang tu
yela..kat wanita ala-ala makcik pun nak dikenyitnya.hihihi
sakit la sayang,...bukan sengaja,..:)

masa masih lagi study, aku memang slalu kena ulser mulut
pecah-pecah kt bibir,lidah gitu...
pedihnya tak terkira,tambah-tambah bila nak makan.
adoiii..sakit..
aku pernah jumpa doktor dulu,akibat tak tahan sangat..
nak tau doktor tu cakap pe?
awak ni mungkin kurang minum air dan buah-buahan..
oo ye ke.. k doktor memang pandai! aku memang kurang bab-bab tu, haha
pastu doktor tambah..
atau mungkin awak ni stress...
STRESS?? oo leh gak ke jadi ulser mulut sebab stress? huhuh
macam kelakar n nak gelak je.. tp dia doktor ke aku doktor?
mau disuntik bertubi-tubi nanti, hahah
tp kan lepas dari tu , aku try search kat tenet..
waa btol la..memang stress pun leh sebabkan ulser..
oo patutla aku selalu kena ulser mulut..selalu stress rupanya! huhu
bila fikir balik,aah la btol!!! hahaha
so pada anda diluar sana,
kurangkan stress,
elakkan ulser mulut..:) hihihii

kalo dh kena ulser mulut ni kengkawan aku selalu la tiba-tiba jadi tok bomoh..
ye la,masing-masing nk bg petua..huuhu trima je la..
ada yang suruh letak mentega,
ada yang suruh letak garam (memang masyuk>> pedih,huhu)
dan ada yang cadangkan letak sejenis ubat namanya BONJELA..
papepun, cuba la mana yang patut ye..:)

ni raksasa mulut,bukan ulser mulut,huhuhuhu

ni la rupenye makhluk bernama ulser mulut ye.. banyakkan minum air masak tau
 
Bonjela, sejenis gel yang diguna bila kena ulser mulut.rasa dia ala-ala sarsi..huhuhu

4 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Nadhira Izzati said...

bonjela is my fav... tapi kena tahan pedih je lah huhu but sgt2 berkesan... :)

zaxx said...

huhuhuuu.... aah..kalo dh mula rasa makhluk ulser ni datang, bonjela la jd pnyelamat,hahaha

armouris said...

terjumpa info ni, juga pasal ulser mulut… sharing is caring :) - Ulser Mulut Boleh Menyebabkan Barah

zaxx said...

armouris,thanks lots for da info. tq gak mlwat blog sy yg xsbrapa ni.;-)