Pages

Tuesday, June 26, 2012

HUNDRED

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Masih kekal dalam ingatan saat  pertama kali terlanjur... (masing-masing mesti fikir aku ni dah tiada kedaraan kan? coi!! tak habis ayat lagi la.) .. maksud aku, terlanjur menulis blog. It was a long,long time ago... Once upon a time, there was a young boy who had an inspiration to write his blog (nada story telling) ..bla.bla..bla..it was on 2009.. sedar tak sedar dah empat tahun berblogging ( reader: wow,4 years? but why your blog nampak amatur sangat,dengan bilangan follower yang ter"amat" banyak tu?) hahah.. satu soalan yang jujur dan sinis,:P. dan aku akan jawab: " aku ni low profile!!", ya itu dia ,satu jawapan bajet artis dan sungguh nak mencover diri..haha!! ok fine,AKU TAK FAMOUS!!! ngee...

Jujurnya, masa mula-mula berblogging tu, aku anggap blog ni macam diari sendiri..rahsia kite-kite aje.huhu.. (ni kes malu nak ngaku entry tak bagus la nie,hahah). Itu pasal tak terniat pun nak sharing adress blog. Namun begitu, setelah agak berkurun lamanya, rasa nak share je, at least kalo ada time tu dilema ke, need pendapat orang lain ke,leh la diorang komen ( hakikatnya, tak ramai pun yang komen,haha, tak percaya? cuba la cek setiap entry. >> dengan harapan reader akan betul2 cek dan terbaca lah semua entry,ahha licik!!) But really thanks kepada kengkawan yang mengajar and sama-sama berblogging dulu terutamanya sifu aku FARIS AZMI (aku bagi link facebook dia,coz aku dah try cari link blog dia,but somehow, tak jumpa lak. tapi bagi facebook pun takpe kan korang? hhehe) Weh Faris, aku promote ang nie..ang tunggu je la nanti ada la orang masuk minang,:P *ada gak dalam blog ni aku wat entry khas untuk sifu aku ni.. klik SINI. Sifu aku ni la yang dah banyak ajar aku..:)

Kalau dulu enrty kebanyakan nya berkisar tentang luahan hati, almaklumla, konon-konon diari.:) dan yang peliknya, aku suka sangat guna istilah-istilah kiasan yang aku rasa kadang-kadang bila reader baca (kalau baca,haaha) diorang mesti tak faham. Contohnya, Mata putih(byakugan), sharingan la.. huhu actually tu merujuk kat cermin mata aku..huhuhu nak baca klik SINI dan SINI. Nampak sangat terlalu terpengaruh ngan NARUTO ni..hehhe 

Entry bertajuk hundred ni sebenarnya sebagai menghargai blogger-blogger yang sudi jenguk blog ni dan kepada yang sudi follow,really appreciate it. walaupun kalau nak compare ngan blogger lain, mencapai 100 follower bukan lah sesuatu yang hebat pun,huhu tapi bagi aku (yang baru nak aktif semula,tapi tak tau bertahan sampai bila,haha) ianya sangat-sangat dihargai..:) So, sempena mencapai follower 100 , zaxx dengan ini nak bagi la sedikit gift yang tak seberapa kepada follower yang ke- 100. Jadi, yang bertuah tu adalah CIK YAYA.. Kepada Cik Yaya, zaxx nak mintak detail awak,so senang la urusan penghantaran gift tu..:) Untuk reader, ni klik SINI untuk jenguk blog Cik Yaya.

Okeyla, sampai sini je untuk entry kali ni.. kita jumpa lagi diwaktu dan hari yang sama (eh dah macam pengacara TV lak,:P) sebelum berpisah, sedikit trivia mengenai blog Zaxx in Da House nie..:)

1. Follower pertama adalah Shah Mk (http://ahmk89.blogspot.com/).Rakan universiti kat UPSI tapi berlainan jurusan.

2. Follower ke 100 adalah seperti dalam entry>> CIK YAYA (http://tentangyaya.blogspot.com/

3. Entry yang ke- 100 adalah entry khas bertajuk KEKASIHKU sempena hari ibu . (http://zaxx-in-da-house.blogspot.com/2010/05/kekasihku.html)

4. Terdapat entry-entry berkaitan dunia masakan dan resepi, jugak gambar-gambar kek n makanan sebab pemilik blog ni suka memasak,haha
berminat, leh jenguk SINI

5. Entry bertajuk cinta itu SUB'STRACT...(subjective + abstract)merupakan entry paling banyak pageview, tapi tak de komen langsung,hahah tak tau kenapa, orang zaman sekarang suka bercinta kot,walaupun pemilik blog ini masih lagi belum ketemu cintanya..:) (ini serius promote diri..cess,haha)

6. Entry pertama adalah bertajuk Hajimemashite!!! dan kebetulan tajuk ni lebih kurang dengan first entry blogger FATIN LIYANA (klik sini). 

Reader: eleh,nak tumpang glemer la tu..FL dah start blog awal dari ko Mr. 
 Zaxx( Jan 2009) ,ko baru start July 2009,..ko tiru!!
Mr. Zaxx: hahah..oh ye ke? hihihi tak perasan, (tapi ikhlasnya memang aku time tu tak tiru FL pun..jujur ni..) 
#suka tengok first entry blogger2 feymes, sbg inspirasi nak jadi macam diorang..:)

7. Seperti blogger lain, blog ni gak beberapa kali ditukar layout, tapi layout terkini (jeans denim) ni dah lama tak ditukar,coz rasa cam unik je walaupun ada berhajat nak tukar. (rasa gelap la blog,hhuu) 

8. Semasa entry ni ditulis, blog ni tak ada header  cun melecun macam kebanyakan blogger yang paparkan kecantikan dan kehenseman masing-masing sebab pemilik blog ni low profile.( ye la tu,hakikatnya pemalas nak edit-edit gambar dan malu nak pampangkan muka yang kurang hensem sikit je dari mentadak,:P)

9. Semasa entry ni ditulis gak, blog ni ada 156 post termasuk entry ni(tak termasuk yang tertunggak sebab malas nak menaip,haha)

10. Pemilik blog ini seorang yang kacak,hensem dan tampan. Sekian (haha,ini bohong!:P)


p/s: trivia tambahan>> 

11. Reader blog ni dan semua blogger luar sana adalah penulis yang cambest!!! Keep on blogging,.

"to write is to share" (tagline entry first aku..rindoo dan kelakor bila baca entry-entry lama,hingusan sangat..huhuh). dah rindu,aku pun layan la gambor-gambor zaman paleolitik ni,haha


berebut nak posing

konon-konon artis ler tu



selalu celebrate besday ngan kengkawan... (banyak noise lak gambo ni..)







19 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

babycomel said...

Seronok bila membaca kat sini.. keep in touch okey, happy blogging ;)

zaxx said...

thanks a lots..:) keep in touch gak ea..:)

Cik Yaya said...

thnxx v.m. zaxx...
nak bg pe kat yaya?hehe......

zaxx said...

cik yaya ada la..surprise..hehehe..tp cmne nak contact cik yaya eak..:)

NURUL NAJWA said...

wahhhh, cketnye trivia!! agagaga :D

zaxx said...

Nurul najwa: hehehe..cikit ye,hihiii... :) thanks for visiting my blog..:)

Edy Fee said...

hehehe bgus la ade kwn yang ajar berblog...edy pon ade kwn yang ajak berblog.hehehe dlu tak minat langsung..tp skrg ni dh smgt

zaxx said...

really appreacite kengkwan yg ajar n bg support. thanks to them.;-) edy pn keep on blogging ye.:-)

cweet pinky said...

hai3 , kamu dak upsi jugak kerr ? same larr ! hehehe , apsal sebelum nih CP nak kerr blog kamu dye tulis ur blog have been removed ek ???

zaxx said...

eh2 la dak upsi gak ker? batch tahun brapa? sy 2008-2012..:) sory CP coz aritu ada mslah setting blog..zaxx sje try tukar url, then semua jd blog been removed,so ni dh okey balik..:) thnks for vieweing my blog..:)

KorN said...

okei zaxx. ni aku bukan nak komen entry ni. tp aku nak ckp thanks sbb kasi feedback.. aku pon kalo pi blog org, usha gak bil. follower.. saje je aku gelapkan bilangan follower aku tu nak kasi surprise.. haha... lg satu aku x bersedia nak tempek header ade gmbr aku.. tggu la follower dah lepas beriban baru nak tempek gmbr sniri kot... aku ni pon pemalu gak... tp xde la malu sgt.. haha

cweet pinky said...

tuhla , banyak kali CP try nak masuk tawuk , tak lepas jugak , kesian kat CP , hm , huhuhu ~ CP dak sem2 peng. m'sia ... huhu~~ kemasukan 2011/2012

zaxx said...

Korn: tq jenguk smula..:)anyway,keep on blogging n sudi2 la lwt blog ni slalu ye..:)

cweet pinky: oh..my junior rupanya.:) hihiii

Kamal Lee said...

Entry yang agak panjang sampai aku tak terbace. Keh keh. :))

zaxx said...

Kamal Lee: hahahah...sbnarnya awal2 nk tulis entry ni serius nk wwat sesimple boleh,tp bila dh start menaip, adess terlebih sudaaa,hihiii..syg lak nk delete,so nah..sepanjang2 makhluk entrynye,haha

cweet pinky said...

owh , peng, m'sia gak eyh ??

zaxx said...

cweet pinky: xla,,sy pendidikan sains (kimia) :)

cweet pinky said...

owh . kei3 .. sem ?

zaxx said...

baru abes awal taun ni..:) tp sy ada gak kenal2 senior2 kamu yg satu batch ngan sy..:)