Pages

Saturday, August 4, 2012

Segmen : Aku Nak Join Lam ''Video Raya PPP'' Ko Hade ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Salam Ramadhan ya karemm..:)

Sejak bergelar artis ni, hidup terasa sedikit berubah. Tambah-tambah bila menjelangya bulan ramadhan.. Kalau dulu perniagaan budu ku di bazar Ramadhan biasa-biasa saja, tapi dengan title artis ni, makin bertambah pula sambutannya.. Terima kaasih kepada BUDU ZAXX CamBagusJe... 

Syawal tahun ni jugak membawa kelainan..Pertama kali beraya sebagai artis.. Rasa teruja tu mestila ada, tak sabar rasanya nak dapat kad raya daripada peminat. Harap-harap terselitla duit kertas kaler merah barang sekeping dua dalam kad tu.. Walaupun artis, tapi aku pun bukanla kaya mana, baru menapak la katakan, moga-moga dapatlah diguna untuk kaber (cover) duit topap nak mesej raya kat kengkawan... 

Musim raya dah dekat ,jadi aku pun tak terlepas dijemput untuk merakam rancangan sempena raya ni.. Walaupun tak dala banyak, tapi 7 show tersebut membuatkan jadual bulan Ramadhan aku padat, terpaksa MC jual budu...  Terbaru, aku sempat habiskan rakaman " Raya je,jangan jadi hantu raya musim ke-2". Program ni memang menarik sebab semua artis perlu membawa hantu raya peliharaan masing-masing untuk diwawancara berkenaan kehidupan cinta mereka.. Comel juga nama-nama beliau, ada Mariaxew Arcalimpe, Botox dan tak lupa nama klasik seperti Zaxx .( oh Semacam ada konspirasi nak samakan aku dengan hantu raya lah tu) Tapi aku bersikap profesional apabila pengacara memanggil nama Zaxx yang ditujukan kepada hantu raya tersebut tetapi mukanya menghadap aku.. Tidakkah itu mencabar kelelakianjantanan namanya? 




sesi pengambaran. macam tak kena dengan saiz dan kostum... zaxx ke tu? :P



Itu sedikit sebanyak cerita job waktu bulan puasa. Tapi apa yang paling best, aku ditawarkan menjadi artis untuk Video raya PPP dengan tema KO HAde?? Aku pun jawab Ada aku kesah? tatkala menerima tawaran itu.. Sapa taknak bila penerbit terkenal offer join show dia.. PPP ni bukan la Persatuan Propa Pro.. tapi ni nama penerbit tu.. Pari-pari putih.. korang kenal kan..ala ni ha blog beliau..SINI... terjah la.leh jadi artis show ni..:)

Semoga aku dapat bergandingan dengan artis terkenal macam Zul de Maxis, Aimiredo Syafiqah, MK Syahir AF18, dan sebagainya... oleh sebab PPP mintak ajak artis-artis lain, au pun ajak la diorang ni untuk memeriahkan sama.. Pe kitorang perlu buat? Just ucapkan selamat hari raya adilifitri ramai-ramai,pastu abesla rakaman.. APakah???

rakan artis yang turut serta> Pop KOrn (ala-ala Kpop la)
                                        > Syakira Waka Waka  Rahman
                                        > Sheep Shawn (penternak berjaya)

Aduh..nampaknya tu semua hanya angan-angan kalau aku menjadi semakhluk bernama artis.. Mohon muntah selepas baca..hahahaha

P/s: PPP gambar nanti akan di PM yer... :) hik hik

11 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

paripariputih said...

keh keh keh ko pun 2x5 sengal macam aku jugak kannnn?? ha ha ha jan ko bagi aku gambau sengal PA tu dah la ek.?? keh keh keh... terima kasih le... nanti aku tepek gambau ko cantek2 ha ha ha

zaxx said...

haha PA tu simpnan aku jerk.haha..nnti au pm gmbr..hihii

Jiwa Perempuan Gila said...

hahhaaa . burokkk bebenor kostum kau zaxx . :p

zaxx said...

JPEG:hahah udah disponsor gitu,aku pakai jela,..burok sgt ke aku nmpak dlm telebesen tu? hahahah

cynta ieda said...

ahahhhahahhahak..ingatkan artis betul..hee..angan2 erk..tingginya angan2...huhuw

zaxx said...

cynta:haha kan,bajet je kan.hahaha.

NAL said...

wah, retissss bergabung ni. All the best !

Jiwa Perempuan Gila said...

kau tak burokkk . baju kau jee . sponsor xda kelasssss letteww :P hahha

zaxx said...

nal: hahha... join la skali nal..:) leh kita shooting sama2..hehe

JPEG: aku terharu ko puji aku tak burok...nk lap hingus kat ko..isk isk...

Edy Fee said...

asala mcm lain je muke baju oren tu.erghhhh

zaxx said...

edy fee: maaf teramik muka dia lepas pembedahan plastik,ahhaha