Pages

Saturday, April 13, 2013

Lepas Ketua Tingkatan Dibelasah, Kini Pelajar Perempuan Pulak Bergaduh Ala-ala Ninja Terbang?

Assalamualaikum ...

Pernah tengok ninja perempuan terbang? Tak pernah? Bagus!! Nah, aku bagi tengok! Aku tak tau la ni video baru or dah lama. Aku dapat dari SINI. Tapi sebelum tu, jangan la mengharap ninja tu cun melecun macam Maria Ozawa ..:P


video


OK. Tuan-tuan dan Puan-puan, inilah sindrom anak muda a.k.a pelajar sekolah zaman sekarang...  "Lu langsir, Wa gantung lu kat Tingkap! " Eh, silap. Maksud aku.. "Lu langsi, Lu mati!!". Pantang silap sikit, maka berhamburanlah hikmat Rasengan Tujuh Petala Langit Biru Mawi AF, tak pun jurus Seksikan Kainmu di ABPH.. Ok aku ngarut.. Maksudnya, bila ada je salah sikit yang tak berkenan di hati,mulalah melenting. Bukan dengan mulut je. Nah kau, dengan kaki-kaki , tangan, siku, kepala lutut, tumit, buku lali dan macam-macam lagi la anggota badan yang boleh diguna. Nasib baik la pankreas dan ginjal tak boleh bawak keluar, kalau tak mau nya dibantai kawan tu dengan Hikmat Gabungan Ginjal Pakreas Menari Harlem Shake...

Wahai adik-adik sekalian..

Hari ni abang nak ulang kembali kata-kata abang pada entry lepas kat SINI

" Take a few seconds for a thinking session to avoid a forever regret"

Memang la bila baca ayat di atas, some will say..eleh poyo je.. Tapi bila direnung, beberapa saat inilah yang boleh jadi penyelamat anda untuk mengelak dari melakukan kesilapan yang boleh mengakibatkan impak negatif pada masa depan anda. Fikir sebelum bertindak, baru tingkah tak terlajak.

Aku tak taulah punca pergaduhan student dalam video tu.. Jadi banyak la tafsiran boleh dibuat bagi aku yang menonton. Mungkinkah masing-masing berebut tandas sebab kebetulan terasa nak cirit bersama? Atau mereka tak merestui hubungan cinta hamster perliharaan mereka gara-gara tak sanggup menjadi besan? Semuanya masih menjadi misteri... Lagipun, aku tok pehe sangak ghapo dio hok diore kechek...( tak faham sangat apa yang diorang cakap)...

Tapi aku tertarik baca status sorang kawan yang share video ni. Sila baca sambil wat muzik latar macam ni..jeng jeng jeng...



OMG ( Oh Mukaku Gataldigigitnyamuk)!! Kalau betullah bergaduh sebabkan insan bernama JANTAN!! Kau memang kesian.. Aku tak kata salah untuk mencintai. Tapi adik-adik yang tersayang, berbaloikah kalian memperjuangkan kecintunan anda tu dengan cara sebegini? Alangkah elok dan molek kiranya anda simpan tenaga tu untuk berkhidmat kepada sekolah wat masuk acara lompat kijang ke, rentas desa ke. Kan ada gak pekdah. 

Walaupun bukanlah konfirm diorang bergaduh sebab pakwe,tapi nasihat aku la , tak perlu sampai macam tu sekali adik-adik ye.. Kalau betul la si dia tu mencintai kamu, takkan dia mencintai dua orang dalam satu masa,. Ke adik-adik yang tangkap lentok bertepuk sebelah tangan? Kalau ye, rentikanlah, sebab kat tempat abang ni ada satu kes berlaku, student perempuan bergaduh sebab rebut pakwe. Dah penat masing-masing bukak bunga silat, pulun sana , pulun sini, tapi bila ditanya kat si lelaki tu, terus dijawab... " Aku tak cinta pun dua-dua!! " Haaa, azab la korang berdua. Jantan tak dapat, tapi gantung sekolah yang menanti.. Apa lagi boleh buat? Nganga jela..

Mind speaking: Walaupun ada cara tulisan aku berbentuk humor atau mengarut, tapi dengan seriusnya aku nak tegaskan kepada adik-adik pelajar luar sana... Berfikirlah sejenak sebelum membuat apa-apa keputusan. 
Emosi+ Keputusan= kehancuran.  TETAPI,
Rasional+ Keputusan= keselamatan.

Aku cukup risau bila nak menghadapi dunia pendidik ni sebab aku sedar, pelajar dulu dengan peajar sekarang , banyak bezanya. Faktor zaman dan persekitaran barangkali. Terfikir jugak, dulu-dulu kalau gaduh macam mane la gayanya ye? Adakah gaduh guna OH SOM macam dalam video parody ni?




23 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Cik Pensil said...

depa bertarik rambut dalam toilet jantan tu bersenang-lenang dekat luar. banyak ja kes macam ni.

*kalau perempuan bergaduh mesti tarik rambut -_-"

zaxx said...

huhu kan..bukan kaki je terbang,dengan tudung2 terbang...
masa prktikal pun ada jugak kes student prempuan gaduh dalam tandas..ganas betol student zaman skarang..

dilla said...

hai zaxx ~~ heee :) , hari2 duk kecoh sana sini psl buli2 ni . bguslah sbb kes buli ni dah jd lama dah..

Yana Sakura said...

huhu..apa nak jd la pelajar skunk neh..
dh byk terjadi kes2 cmni..tarik2 tudung ,tarik2 rambut..apa pun ta bole..

yg berebut jantan tu knapa la..kumbang bkn seekor pn kt lau sna ..rmai kot..ish2 =="

xpham ngn depa neh..ganas2 aje..baek msuk p'tndgn kick boxing xpn msuk je WWE..haa..senang cite..

luqman zakaria said...

haha..bodoh!

aimi adilah said...

vdeo bdk pompuan tu kuar dlu dr ketua kelas 2 =)

anakMommy said...

macam2 hal budak sekarang ni..pening cikgu2...

shameel Iskandar said...

Mcm2 budak2 sekolah zmn skrg ni.. Tak mustahil pelajar perempuan tu berebut pakwe.

Sbnrnya berlambak kes mcm ni kat mana2 sekolah. Sebagai guru sy juga sering juga berhadapan dgn pelajar mcm ni, cuma aksi diorg tak dirakam n tak diupload dlm youtube jer.

Anonymous said...

BERITA PENTING UNTUK ORANG MELAYU BERAGAMA ISLAM
Skuad Penyelamat Negara

1. Pada hari ini, saya telah mendapat satu maklumat yang agak mengejutkan daripada kenalan saya yang bekerja di Singapura dan juga merupakan antara orang kuat Parti PAP.

2. Beliau telah mendedahkan (sengaja atau tidak saya tidak tahu) bahawa Kerajaan Singapura telah memberikan cuti khas 2 hari pada hari 3hb Mei, Jumaat dan 6hb Mei, Isnin. Selain itu, Kerajaan Singapura juga akan memberikan elaun minyak khas.

3. Keistimewaan ini hanya diberikan kepada warganegara Malaysia berbangsa Cina akan pulang untuk mengundi DAP khasnya di Johor.

4. Lebih mengejutkan apabila pekerja-pekerja Parti PAP diarahkan untuk turut serta membantu jentera DAP sepanjang tempoh berkempen. Sekiranya terdapat perhimpunan besar-besaran DAP, sedarlah bahawa ada antara mereka bukan warganegara Malaysia dan pekerja parti PAP.

5. Beliau juga ada menyampaikan bahawa salah seorang 'taikun' besar di Singapura akan menyumbangkan 7 buah bas kepada mereka yang tiada kenderaan untuk pulang.

6. Nampaknya hubungan antara PAP-DAP ini semakin erat dengan kehadiran Lim Kit Siang di Gelang Patah sebagai calon.

7. Bersungguh-sungguh PAP dari Singapura ini untuk membantu DAP membuktikan bahawa selama ini mereka sebenarnya tidak pernah berpecah. DAP menjadi sebagai cawangan PAP di Malaysia.

#orang johor bersedia untuk berjuang habis habisan.... patahkan sayap roket DAP

- katak hijau -

Aku Penghibur said...

Adehh huduh betul bergaduh sbbbb lelaki.. Meh aku cabar hampa.. Belasah lelaki jadi rebutan tu sampai lunyai.. Siapa teruk belasah lelaki tu kire menang.. Ada bran? hihi

Mime MF said...

knp ntah smp nk bertomoi berninja??huhu tak faham betoi la..semua dh besar2 tapi xmau guna akai Allah bg..ini lah jadinya..haduii~

cweet pinky said...

hehehe , kalaw dapat kat CP budak tuh , lunyai dah ...

entahlah , CP yang bakal guru nih pown tataw nak cakap ape , tapi terus terang , CP pown panas baran time skolah , marah orang tak pakai mulut , pakai kaki ngan tangan je ...

mase 18thn sempat belasah orang jugak ..

kadang2 risau jugak bile nak jadik cikgu nih , risau sebab CP pown antre budak yang tak berapa betul gak dlu but bukan sebab lelaki la CP belasah orang tuh , CP belasah sebab orang duk pedajal siram air longkang kat katil .. ehe ...

aiman mania said...

kahkahkahkahkah..nak gelak kuat2 pon takut ada org cop kita gila.....

"Aku tak taulah punca pergaduhan student dalam video tu.. Jadi banyak la tafsiran boleh dibuat bagi aku yang menonton. Mungkinkah masing-masing berebut tandas sebab kebetulan terasa nak cirit bersama? Atau mereka tak merestui hubungan cinta hamster perliharaan mereka gara-gara tak sanggup menjadi besan?"

tahlah..bebudak zaman sekrg..allah ta bg bncana alam kat negara kita,allah bagi gejala sosial ..ini semua ujian....moga perkara sebegini takkn berulng lagi...budak bertiga tuh yg kena hukum harap depa insaf ...kahkahkahkah...dah ada da parody kes buli tuh.....ingtkan gangnam style jer yg ada parody ..addeiiihhhh........macam-macam... :D

Mas Zull said...

assalamualaikum zaxx...ganasnya x suka dgn budak2 perempuan yg berperangai mcm ni...;)

Cik Yaya said...

salam en.zaxx =)

tu la kan..sekrng mcm da zaman budk2 sek jadi gngter la..pmpn or laki same je..hm..bukn slh mereka..cuma mereka ni kurng kasih syg dan didikan agma..

El Hardy said...

waaacha ninja terbang hahaha...apa la nk jadi ngan budak2 skrg ni...pas satu,satu...sakit palo mak bapak...

Si Matatajam said...

Ya Allah..apa la nak jadi bebudak skang ni...isk isk isk

Busyra Bt Takiyudin said...

mcm2 kes jd skrang ni...

Panggil Aku Han said...

mcm2 perangai bdk2 skrg ni hah..haihh apa nk jd xtau..

i'm shin... i'm inesen said...

masa zaman sekolah sekolah.. jiwa memberontak.. napsu mencuba begelora.. pailang.. tunjuk bagus utk belagak.. haaa biasa budak yak bermasalah ni biasanya aktif kat skolah.. aktif suka.. aktif monteng.. aktif mengorat.. yak selalu jadi mangsa.. budak bebaek.. rasa dari zaman shin skolah dulu dah ada kes camni.. cuma la ni dah ada youtube.. semua dah pakai smartphone.. tu pasal senang tersebar..

adzairdawati makdara said...

masalah buli smakin menjadi jadi skrg ni.. masyaallah...

MawardiYunus said...

seram dh aku ngn malaysia nie.. ko tu hati2.. nnti kuar paper plak cikgu kna belasah ngn murid ngeee

haz said...

sekrg ni musim budk skolah nk berlagak samseng ke ape.. ish3. risau dgn budk skolh zmn skrg ni. haihh