Pages

Monday, September 24, 2012

Nama Dia Maria Ozawa...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari ini saya update blog, saya suka update blog... hari-hari saya update blog..(ok ini tipu).. huhu
Ampun maaf sebab lama dah menyepikan diri yang sememangnya dikenali sebagai Teruna Sepi. Harap-harap nama glamer tu kekal yang depan je (teruna)..yang belakang tu mohon hilang (sepi)... Jom kawen..eh?..ok ngarut!

Berbalik kepada apam balik..eh? salah2..berbalik kepada perkara kita hari ni.. Maria Ozawa..bukan nama awek aku..apatah lagi nama bibik aku..ye la..aku mana la mampu nak upah bibik... upah driver ngan pengawal peribadi mampu la,haha.. hmm habis tu sapa sebenarnya Maria Ozawa ni? Ok.. sebelum aku berlipur lara lebih lanjut..elok kiranya aku wat peringatan kepada para pembaca..harap jangan digoogle search kan perkataan Maria Ozawa tu..AMARAN KERAS!!!...  sebab resultnya nanti aku tak nak jamin,,tak ditanggungjawabkan, apatah lagi bila safe search mode anda dalam mood OFF! 



ini bukan Maria Ozawa, harap maklum..:) (sumber google )

Ok2..ini bukan entry lucah..harap maklum.. Maria Ozawa atau Miyabi tu sebenarnya seorang pelakon lucah terkenal di Jepun (ni dapat dari google,mohon jangan syak aku pernah tengok,hahahah) Sebenarnya apa yang menarik aku nak cerita pasal si dia ni adalah tentang satu berita kat akhbar yang aku baru je terbaca tadi..kisahnya begini...* sambil awan-awan angan-angan keluar macam dalam citer kartun tu..:)

Sedang aku asyik leka,membelek helai-helai akhbar Harian Metro, tiba-tiba mata,telinga, bibir, kening, bulu mata, lubang hidung, taik gigi, daki..bla..bla..ok penat!!! semua anggotalah senang.. terpaku melihat tajuk berita "Belajar Kenali Maria Ozawa"... Terus aku baca tiap bait kata dalam tu.. (eh tadi kata tak kenal Maria Ozawa,tapi teruja lak nak baca,hahah)

" Dalam kata pengantarnya, penerbit berkata, buku berkenaan memuatkan gambar Miyabi untuk membantu pelajar mempelajari pola pemikiran baru membabitkan aspek pembelajaran kerjasama, aktif dan mandiri. Penerbit juga yakin buku latihan itu akan membolehkan pelajar berfikir kritik mencari sendiri maklumat sambil meningkatkan perkembangan minda" ( copy paste dari harian Metro...) klik SINI

Gambar Maria Ozawa diletakkan bersama dengan gambar hamster, harimau, dan aktor indonesia Dude Herlino.... Persoalannya.. apa kaitan Maria ozawa dengan pembelajaran kerjasama, aktif dan mandiri (pe ni eak?) ?? Ok. Adakah dengan guna gambar hot tu dapat menggalakkan kerjasama antara kawan untuk mencari maklumat tentang nya dan aktifkan diri mereka untuk membuka mata luas-luas?? serius aku rasa jawapannya TIDAK!!... Apatah lagi untuk merangsang minda..ehem..nanti bukan minda yang terangsang,,tapi menantang lain yang terangsang... harap faham,malas nak jelaskan menatang apakah yang terangsang itu..hikhikhik... anyway, cara meletakkan gambar tersebut ternyata tidak rasional,malah dapat menjebakkan pelajar dengan dunia porno.. Buku latihan tu pun telah ditarik balik serta merta.. heww..macam-macam dunia akhir zaman ni..:(
Bila bercakap pasal maria, aku teringat kisah aku masa jalani praktikal kat sebuah sekolah menengah tahun lepas.. semasa relief (kelas ganti) untuk student form 5, aku masuk kelas tu sebab cikgu yang mengajar cuti, so ayat biasa , 

 "Ok,cikgu kamu tak da,sila buat kerja masing-masing, jangan bising. Siapkan kerja sekolah kamu yang ada, basuh kain,kemas rumah, siram bunga, cuci jamban..(ok ni aku tambah!:p)..."

Tak sampai lima minit, aku dilanda kebosanan tahap 15 ratus.. ergh.. aku mana leh duk diam, so aku pun pegi la kat satu group dak laki yang landing baik bawah kipas belakang kelas.. diorang ajak duduk..aku pun join (actually aku ngah panas, nk duk bwah kipas!:P) sesambil tu diorang ajak main teka-teki...

"cikgu, sapekah pakwe baru neelopa?" aku selamba jawab " Zul akmen!!!" 
diorang tepuk tangan dan berkata "Pandainye cikgu!! dia hensem kan kan.." (Ok buat kali kenamblas aku tipu..:p)

ok sambung..diorang dah bagi macam-macam teka teki.. Siott la..tercabar aku bila ada teka teki aku tak dapat jawab, sambil diorang tertawakan cikgu kacak nie,hahah... ok turn aku lak,...

" Maria ada 5 orang adik beradik, Nana, Nunu , NoNo, Nini... siapakah lagi seorang nama dalam adik berradik tu????" soal aku penuh ketakburan.. jelas kelihatan bulu-bulu hidung yang baru direbonding tu akibat keluasan lobang hidung yang tiba-tiba berlaku...

Masing-masing tak dapat jawab, berkerut dahi dan segala benda yang boleh dikerut termasuklah perut... dan aku dengan bangganya memberi jawapannya yang sebenar... jap2..korang tau ker jawapannya?? heheh


ok jawapannya ialah Maria la..kan 5 orang adik beradik,dah sebut 4 orang so balancenya maria la,hahah ..ketawa aku sambil mengambil posisi ala mengejek mereka.. tetiba sorang tu lantas bersuara..

"maria pe? maria ozawa ek cikgu?? " sambil tertawa dan disambut hilai histeria kawan yang lain..

Aku berlagak innocent... " Sape tu Maria Ozawa??" tersebut kuat sampai budak perempuan yang kusyuk wat keja kat depan menoleh sambil senyum... hahah

"ala cikgu. takkan tak tau.. nak saya tunjuk ke sape dia?? hahahah"

" tak tau la saya..sape tu???"
"Nanti kami tunjuk ye...haha"
  Ntah macam mana terlepas kata-kata ini


" eleh..mcam la cikgu tak tau sapa dia.... terkenal kot! " 
" haaaaaaa kantoi!!! cikgu tengok!! nakkkk!!!"
"eh tak la...ckgu pernah dengar je orang citer!!"

Malu aku..sejak tu, tiap kali jumpa group diorang..meesti diorang tegur...
" assalamualaikum cikgu!!" sambil ada ayat penyambungnya....

"barang baik ada? ahhaha "


citt ..damn! 

tengok..student pun tau pe tu maria ozawa..tu belum didedahkan pada buku latihan..ni bila dah kat buku latihan pun diletakkan gambar dia, student kenal,kita nak salahkan sape???

Mohon ampun..harap aku bertaubat..hewwwwwwww....

p/S:  cerita ini sekadar perkongsian..harap tidak salah faham bahawa zaxx meggalakkan pornografi or sebagainya.. manusia tidak terlepas dari kesilapan..harap zaxx insaf..:) 

31 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Mk Syahir said...

harap dikomersialkan di malaysia..kah kah kah jimbai!

zaxx said...

hahahah...maunya lu dulu jd pembeli pertama,hak hak

boni kacak said...

wah.. aku agak musyhkil dengan kandungan buku tu.hahahahaha

paripariputih said...

aku maria ozawa aku tak kenal.. tapi aku ada gak kawan saing-saing dengan si maria ozawa ni... dia pun kerja massage-massage orang gak tu.. uihhh sekali massage ada sampai riban2 la jugak...

ko hengat ko sorang jer ada kawang cenggitu.. ha ha ha nama kawan aku tu slightly different jer...sebab org ramai lebih kenal dia dengan nama KERUSI URUT OGAWA keh keh keh >..<

Everything's Everythings said...

hahah bestnya dpt cikgu yg sporting mcm ni xD

yoon da-hyun said...

kah kah kah !!!!!!
maria apa tadi ??
terbelit gua nak sebut ^^

zaxx said...

boni:aku pun puas memikir struktur apakah soalan dlm buku tu,haha..jem!!

PPP: hahhaah OGAWA? mesti cantekk awekxs tu kan..mohon mama kenalkan tau..hikhikhik

everything: ahhha sporting sebabb tgh boring,haha

yoon dya hyon: ala sebut maria ogawa jer,hahahahah

Nick Nashram said...

budak2 zaman sekarang ni advance bro..hahah..kadang2 masa relief kelas budak2 laki ni open je cakap benda camni..siap ajak cikgu sekali p usha awek kat sekolah..

~PILOT LOVER~ said...

hahah harap zaxx insaf..hehe ^_^

zaxx said...

nick nashram: hak hak..btoi2.. giler advance sampai leh smbang pasal cutting body,mantop,bla..bla..hahaha huish...

pilot lover: hahah insaf.>:( doakan yer.:)

Jna marcello said...

makin ramai laa lepas ni jd ulat buku ek? hehe

zaxx said...

Jna marcello: hahaha kan2.tetiba rajin membaca kes ada gambor aweks,hahah

baby comel said...

hahaha, cikgu kantoi.. barang baik?? budak2 kecik2 dah pandai eh.. maria? wa pun tak kenal gak siapa aweks tu..

zaxx said...

baby comel: ahhaha kantoi suda..:) meh wa kenalkan si maria tu..kelass ko maria..hihihi

hnahdy said...

maria ozawa? siapakah belia...:P

ikan bilis said...

mana gmbar maria ozawa .tnjuk lew kt kiteww. dekot awh

aswadz said...

cikgu, brg baek ada? hehehe...

Zul De Alexis said...

kahkahkah...cikgu bila nk share barang baek? kahkahkah

Hanif Idrus said...

Hihihihu...cikgu mesra. ...bagus

KorN said...

aik.... aku rase aku dah baca entry ni.. tapi knapa komen aku takde? ko delete eh... arh.. ke aku yang lupe komen.. eh... sila update entry kau pat...

SaddLone said...

advance betol bebudakk sekrng..mohon ko tunjuk ajarkan..haha

Nurul ain said...

siapa maria ozawa tu?? errkk..

zaxx said...

hnahdy: maria ozawa adalah sejenis kerusi urut..eh? itu ogawa hahaha

ikan bilis: hahaha tett xleh tunjuk..nti kena remove blog aku ni.haha 18sx tol..:P

aswadz: hahah ada brg baek..sila tadah tgn,hahahah

zaxx said...

zul de alexis: eh nk ke brg baik? ala tkt abam syg tergoda je kahahahahahha

hanif idrus: ehhehe salam mesra..hikhikhik

korn: hahahah oit2 aku tunggu la ko komen puji aku cantik mcm maria ozawa heheh...
*oit aku ni autopost komen la,hihiihi so ko komen trus muncul,hihihi

zaxx said...

saddlone: hahah mmg advance,sampaikan bab2 ni dioorang yang ajar kau.hahah

nurul ain: hahah mohon nurul ain xgoogle maria ozawa tersebut,hahahh

Edy Fee said...

maria ozawa aku kenal time form3...sakan kat hostel dlu budak2 ni layan citer dia

zaxx said...

edy: ahhaha budak2 ni je ke edy skali? ahhaha

Zakia said...

aku tak kenal maria ni tapi ada org citer2 baru la aku tau..

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

cweet pinky said...

pergh ! dah lame pown CP tak lawat sini , tapi masa CP lawat sini dah bace pasal otoshp tuh , entry nih tertinggal lak bace , pergh ! neves lak dengar pengalaman cik zaxx jadik cikgu , ish , acano CP lak pasnih , dapat buadak2 yang pandai bab nih , ngan cikgu pompuan pown dowg buat perangai cenggitu ker ?

birthday party said...

nice post :D salam kenal yaaaaa