Pages

Thursday, September 6, 2012

Tahniah, kerjaya baru awak senang je.. terjah menerjah!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

*Bukan sekadar gambar hiasan.

Setelah bersusah payah mengisi borang kerja hari tu.. akhirnya berjaya jugak mengepos borang itu  dengan kapasiti setem 10sen lima belas keping yang ditampal dengan susunan bentuk love..eh? sweet kan...alamak lupa nak suruh korang semak..leh tengok borang tu kat SINI. :)

Tadi pagi , inbox email tetiba penuh.. satu persatu  aku belek tajuk email dari atas sampailah bawah... 

"Respon permohonan menternak tapir untuk bekalan susu  ".. uh yang ni nanti la bukak.. aku scroll lagi ke bawah... 

" Laling, kita dah dapat anak baru!!! Comel, macam maknya, Si Comot!" ah, kucing je pun, later!! 

Skroll lagi, ternampak satu iklan mencuit cecelah hempedu sipi-sipi nak terkena pankreas... " Contest Jom Rebut Peluang Mandi Bersama Neelopa Punya Itik! Citt aku baru excited nak klik, baca betol-betol rupanya itik je, Cancel... 

Tiba-tiba mata aku terperosok kat satu tajuk email ni... " Permohonan kerja anda berjaya!"

Dengan sepantas kura-kura aku mengelik tajuk email tu..(* kura-kura ni pantas ke ?) Teruja nak membacanya sampaikan aku tersedak serbuk biskut yg aku sedut perlahan-lahan tadi..biasala penganggur, bab makan kena la berjimat... makan pun serbuk biskut je..:( Dengan penuh hati-hati umpama menantang minyak yang penuh... (kenapa mesti minyak je yang ditatang..aku nak tukar leh?) Dengan berhati-hati umpama menatang air nescafe yang penuh, aku pun membaca satu persatu dengan kuat isi intipati email itu sambil mengikut rentak lagu Gangnam Style... 

"Tahniah, anda berjaya menjadi sebahagian daripada geng cambest kami, Tak perlu bersusah payah, tak perlu kira bulu hidung kambing Zul De alexis, Tak perlu nak menggerudi inul depan Mas Idayu, apatah lagi nak mejuihkan bibir agar mirip Exora Ecah (sepupu Izara Aishah), tak perlu semua tu.. anda hanya perlu lakukan aktiviti terjah menerjah!! Nah, tugas pertama anda bersama rakan sekerja yang kacak ibarat Aaron Ajis dan si cantik manis persis Salina Gomen. Tugasan: Menerjah gosip skandal Korn El. Jr dengan Neelopa walaupun dah berkasih-kasihan dengan Gadis rama-rama..."

Uh!. Ini rupanya kerja aku.. Ah,dah toksah memilih sangat.aku rembat je la.. terjah pun terjah la labu oi... Dah,aku nak pi salun ni..Nak wat rambut ketak-ketak macam Abg Nas Melodi... Amik feel la katakan..Zasss.. Terjah sama dia!!!

P/s: entry ini sempena  Segmen : " Hanif Idrus Segmen Menerjah" .jom join..sila klik banner kt atas tu atau klik link kat bawah ni...


69 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Hanif Idrus said...

hahahhahaa....
Entri yang menarik...
Thanks Sertai Segmen saya ini.
Saya amat hargai sokongan yang diberikan..
Nantikan review saya nanti yek….
Sila lihat senarai peserta di:
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html
JOM TAMBAH FOLLOWER 

paripariputih said...

weh ko teringgal satu lagi nama ko tak sebut MF... mua ha ha kecik hati dia nanti ha ha ha >..< gelak lagi (sambil membayangkan) ko punya serdak biskut yg ko nak jimat tu terhembur masuk lam air nekepe ko h aha ha >..<

Zul De Alexis said...

hahahaha...
pe nie wei cmne kambing wa pon popular..kah2


sat2 wa nk mengeja balik ambik feel..

boni kacak said...

pergh..ada fb aron ajis tu..hehehehe

zaxx said...

hanif idrus : mohon kenalkan aweks2 dr segemn ni ea,hahah

PPP:hhahha weyh..mohn jgn lbatkan MF dlm blog aku..nnti kan..blog aku jd blog rmah hntu,ahahhah

zaxx said...

Zul de alexis: mmafkan sy abam.. terpksa pilih kambing..eh? hhaha

Boni: hahaha td ingt nk letak fb ko..tp tkt lak ramai nk wat ko pkwe angkat,nti aku jeles lak,haha ko kan retis ,hihii

Everything's Everythings said...

Hahah dah mcm2 nama blogger keluar dalam tu ;D

Edy Fee said...

hye lama tak BW...
ape khabar blogger...
-----> selamat bersegmen bro

hnahdy said...

Wow best entry of the year. kenapa year?? :P

faizal mohd said...

zaxx ni kalo karang cerita mesti best. teruja aku baca blog ko. hehehe ;)

teratai said...

unik...boleh dpt anugerah ni dr penganjur ...si hanif,heh,heh...

anyway dah follow...follow balik tau!

✿ Nani ツღ said...

kemain lagi entry dia...hahaha..
tergelak2 baca....:DD

terjah !! dari segment yang sama...

http://n-mcd.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Stanza Qalbi said...

owh.. ini lah blog ZUL AK rupe nye .. baru sempat singgah ..! teruskan berblogging .. :)

Stanza Qalbi said...

owh.. ini lah blog ZUL AK rupe nye .. baru sempat singgah ..! teruskan berblogging .. :)

aynora nur said...

jom terjah,
dah lama follow..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

amboi.... bukan main lagi komentor2 sini ya... heheheh
salam perkenalan.

Hanif Idrus said...

Thanks join segmen saya..
As additional join segmen, U in my bloglist.
Every week saya akan jenguk blog anda
Ini bloglist saya.
http://aslindamyblog.blogspot.com/
Check ikut Abjab

maszull said...

assalamualaikum....mama dtg dr segmen yg sama...:)

http://maszull.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

rafflesia said...

as-salam,
datang dari segmen yang sama, jom ke blog saya :)

http://loves313.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Kathy Rbain said...

bw kat sini...join segmen sama..jom singgah blog kathy..

jaakechik said...

kira bulu idung kambing...? ekekeke... mcm2 la kamu ni zaxx..jhehehe...btw slmt bersegmen ya!

Mrs.BuduBilis said...

Singgah Blogwalking sini dari segmen yang sama. semoga sihat selalu..jom terjah blog saya!!!

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Read more: http://hazirahramli.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html#ixzz25t4IEc1l

Hanif Idrus said...

Dah ramai join... Bagus

anamizu kaito said...

ni jenih apa ni semua artis pakat hang bubuh nih? neelopa, aaron ajis , izara.. perhhhh ! hang mmg setai baq hang! hahaha


*jenuh dok gelak baca ! adoi =P

eza miza said...

salam perkenalan drpd ezamiza dr segmen sama..

http://zafikstory.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

notakaki:nice entri.. hehehe

zaxx said...

everthing: heheh blogger sumber inspirasiku,,heehhe

edy: hye edy.. khbar baik.. hope edy pun sihat sentiasa,.amin..:)

hnahdy: heheh tq2...:)

zaxx said...

Faizal: thnks bro..:) ko pun best gak,heheh

teratai: hihi waa bestnya kalau dpt..:)

Nani: hihiii jom gelak berjemaah,heheh

zaxx said...

Stanza: hihii ni la zul ak punya blog,hheheh biasa2 je..:) salam kenal..heheh


nynora nur: heheh jom jom terjah kengkawan lain,ehhe

Leeza: heheh tu la.hihihi salam perkenalan gak leeza..:)

zaxx said...

hanif : waaa terharu..thanks hanif!! :)

maszull : wsalam mama maszull... jom2 kita terjah..:)

zaxx said...

rafflesia:wslam... jom2 nnti sy terjah blog awak..:)

Kathy rbain: tq terjah sini..akan tejah anda pulak..:)

jaa kechik: ahhah bulu idung tu yg mahal..:P

zaxx said...

mrs.budubilis: thanks..untuk kamu jugak..smeoga sihat sentiasa.:) akan tjh blog kamu plak..:)

zaxx said...

hanif: tu la,hehe thnks hanif..jasamu kukenag..:)

anamizu kaito: hahaha tu market tu..kasi fofular,hahah

eza miza: salam perknalan.>:) thks tejah blog ni..:)

Emma said...

Jom terjahhhhh!

zaxx said...

emma: jom jom..:)

Deqla manjew said...

haha.. funny entry! btw, terjah sini dari segmen yg sama.. dah lama follow. =)

http://norumara.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

zaxx said...

deqla majew..tq2..:)

Edy Fee said...

hehe dtg lg.ehe berebut org nak mnd ngan neelopa.hehe

zaxx said...

hahah btol2.. neelopa lak berebut tak nk mandi ngan kita..:)

DAIRI FARISHA said...

Datang dari segmen yang sama!selamat berkenalan! Dah follow awk  jom la terjah dan follow blog saya pula ->> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/09/hanifidrus-segmen-menerjah.html

Hanif Idrus said...

Updated ke 5
Jumlah peserta kini 88 orang ..thank yekkkk
Sila lihat senarai peserta di:
Hanif Idrus Senarai Peserta
Jom serbu dan blogwalking!!

Mr. Firdaus Windey said...

salam, dtg terjah disini... :)

http://redscarz.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Norasyimah Saifullah said...

done follow awak

http://nora-norasyimahsaifullahoifficialblog.blogspot.com

Syaz Blackrose said...

salam perkenalan...
terjah dr segmen yg sama n follow sini juga
sudi2lah terjah blog saya

http://4i5y4tuberose.blogspot.com/2012/08/segmen-8-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

mizsfatima said...

woo... best giler baca entry nie. happening kot. mcm2 criter keluar. xla skema sangat. anw... nak terjah gak lah tuan punya blog nie. kalau dah selesai tanan anggur tue meh la datng2 ziarah blog ambe plak. kan ada faedahnyer. hehe.. ok bye.

amirahramli said...

dtg terjah n follow dr segmen yg sme!

http://miraedo92.blogspot.com/2012/08/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Nisa Greennnpanda said...

Salam n hye~!!

dtg dr segmen yg same..
dh follow sni..
salam knal ye.. ^_^

rafflesia said...

follow sini juga. terima kasih sudi follow blog syieda :)

miz ruha said...

terjah malam,, ^_^

http://bird7842.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

lynn kamarul said...

datang menerjah dari segmen sama

http://mamalynnthestoryteller.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Wana Owen said...

http://wanaowen.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

dari segmen sama.=)

pha is said...

singgah dan follow sini dari segmen yang sama.. jemput singgah balik yer...

http://pening-pala.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Hanif Idrus said...

Upadated ke 6
Jumlah peserta kini 100 orang!!!!
Jom blogwalking!!
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah-senarai.html

Zaidalifah Hussin said...

http://kumahuitu.blogspot.com/2012/08/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Salam Perkenalan, dr segmen yg sama, dtg menerjah..

follow sini, happy blogwalking.

tirahzairi said...

amboiii...hihi

•*¨`*•IntanNadia•*¨`*• said...

salam,
done follow u,
jom singgah blog sy..tq!

iqmar effendy said...

follow sini dari segmen sama.follow me back ok. http://iqmareffendy99.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Kathy Rbain said...

dah follow sini. follow balik tau? :)

http://resipidarihati.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

http://coretanhatikathy.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Hanif Idrus said...

Updated ke 7
Jumlah peserta kini 110 orang ..thank yekkkk
Sila lihat senarai peserta di:
Hanif Idrus Senarai Peserta
Jom serbu dan blogwalking!!

myzatul iqma said...

dah follow,follow balik ye?http://myzatuliqma.blogspot.com/2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

kate na said...

Terjah dan follow....follow me http://kate-na.blogspot.com//2012/09/segmen-hanif-idrus-segmen-menerjah.html

Nor Salmi said...

Singgah dari segmen sama..

http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

~iBu aQiL~ said...

salam perkenalan dan salam terjah! :-) dOne follow ur blOg. jemput jd follower sy yea. macehh :-)

http://arissa87.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html

azrul perasit said...

dari segmen yg sama cantik blog awak..
jom like and follow blog saya

http://syokperasit.blogspot.com/2012/09/segmen-terjah-untuk-menerjah-add.html?showComment=1348164579086#c2220170733654866780

zaxx said...

thanks semua yg sudi terjah blog zax..sgt2 menghargainya..maaf la coz lately xsempt nk terjah kamu semua..tp yg dh terjah, zaxx dh follow..insya Allah,.,.cuma ada yg xjumpa gadjet followernya..:( anyway..keep on supporting zaxx-in-da-house ye..:)

Sh Hily said...

terjah n follow dari segmen yg sama..slm perkenalan n Happy BW !!jum ke blog ifa dan jgn lupa follow tau..:)

dya bunga said...

dari segmen yg sama
follow sini

wantie said...

done follow u

dari segmen yg sama

http://lovingwantie.blogspot.com/2012/09/hanifidrus-segmen-menerjah.html

zaxx said...

shy lily, dea bunga n wantie: thanks ya..:) will visit u all lak..:)

fatin amalina husna said...

salam aidiladha..=) husna singgah sini dari segmen yg sama..maaf sebab lambat singgah..^^V

terjah balik jom..
http://husnazahidi.blogspot.com/2012/09/hanif-idrus-segmen-menerjah.html