Pages

Tuesday, September 4, 2012

Berdebar... Sedang Isi Borang Kawen..eh silap! Borang Carik Kerja...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

"Jangan ku dipandag hina,kerna aku sorang bapak ayam...lalalal..Eh?"... aku salah lirik.. Mohon dengar semula kawan2...

"Jangan ku dipandang hina, kerna aku sorang penganggur... ooohooo nasibku..aku..penganggur!!"

Jadah! Lagu ni aku asyik ulang tayang. Lagak macam Astro gamaknya... Tapi apa aku pedulik, tu lagu tema aku... Sang penganggur.. atau istilah sedap Kawan-kawan----> tanam anggur! Ok fine..kalaulah... anggur mahal okeyh... kaya aku.!

*************** 

aku masih setia menatap majalah BETINA itu (maaf, nama majalah agak keras tapi dalamnya ada info sangat berguna..) Ok..Iklan kerja tu menggoda aku...
" Sertai kami.. Hanya isi borang ini dan dijamin anda akan dipanggil bekerja dengan kami..  hasil lumayan, tak perlu pengalaman, cukup ada susuk menawan..."

eerh,..macam iklan nk jual body je.. arh peribliskan semua tu..Aku nak kerja.!!. 
Mulalah sesi belek membelek borang... uh.. soalan mencabar... satu-satu aku belek dan isi... semangaT!!

Soalan 1: 
 ini soalan: Nama penuh awak.. 
Ini pemahaman aku: Masa ngko lahir .mak ko bagi nama apa kt ngko?
Jawapan: nah surat beranak aku * sambil gunting part nama je pastu amik dua butir nasi kasi tepek kat borang .. harap-harap pihak tuan dapat la baca nama saya--> Abdul Junior Bin Abdul.. ~senyum bangga..
eh,korang ingat tak feymes ke nama aku ni.. nah tengok.. siap ada lagu lagi...


Soalan 2: 
ini soalan: Umur awak...
ini pemahaman aku: brapa banyak taun ko dh hidup? atau lebih sopan, berapa bangka kah ngko?
Jawapan: Kasi trill sikit..mintak tuan tolong guna kalkutator dan kira.. * sambil gunting part tarikh lahir dr surat branak..ciss kena lagi main nasi..erh.. hmm muda lagi aku rupanya.. doblas taun (tq sempoa,penat aku kira)

Soalan 3: 
ini soalan: orang mana
ini pemahaman aku: erm.. maksudnya ni datang dari planet mana la kot...
jawapan: eh aku orang ke? tapi sah-sah bukan orang utan.. ok aku jujur..aku dulu asal planet Nameck,tapi sejak planet tu diguna untuk citer Dragon Ballz ada tujuh biji semuanya..terpaksa la berpindah dan menetap di Pahang... ala kampung lelaman Dato Siti tu..:)

Soalan 4:
ini soalan: Perangai pelik awak yang orang tak tahu..
ini pemahaman aku: Jadah benda bengong yang aku wat tapi orang taktau.. ala macam merisik neelopa tapi ditolak tu..eh?
jawapan: takda la pelik mana, tapi aku suka mandi.. eh? hahah ok2..aku serius.. aku sebenarnya suka guling-guling, pastu bangun lompat-lompat,kemudian lari setempat,seterusnya jalan kawad, next bla..bla..bla.. pastu, bbla...akhirnya tido..ok memang tak peli..next question!

Soalan 5:
ini soalan: blogger kesukaan awak
ini pemahaman aku: suka camne ek? suka untuk dikawen kan ke? belasah je la
jawapan: ni ha ,aku suka dengan minah ni, comel... mohon masuk minang aku segera.. DILLA namanya.. harap-harap dapat la kami kahwen nanti diandam MAK ANDAM ni sambil dinikahkan TOK KADI ini, Lembu disembelih PAKCIK ni, dimasak CHEF ni. pastu di nyanyikan lagu oleh ARTIS ni sambil-sambil dijoget oleh PENARI TANGGO sorang ni.. eh? tema garden tau wedding kami..Garden sawit mungkin..aku kan duk Felda.haha

Soalan 6:
Ini soalan: Kenangan yang tak dapat dilupakan time kecik-kecik
Pemahaman aku: eh ?apsal palk tanya pasal time kecik-kecik? keja jaga budak ke hapa?
JAwapan: Kenangan nya ialah aku tetiba jadi fanatik fan Ziana Zain..Sekian..Mohon jangan tanya kenapa..hahah

Soalan 7:
ini soalan: Bila start blogging
pemahaman aku: tarikh mula-mula tangan aku gatal nak taip-taip entry bagai
Jawapan: BAru semalam..au newbie..mohon tunjuk ajar..hahaha  keletuk!!! adess ok..mohon hentikan lukukan itu.. ekceli start taun 2009 kalo tak silap..mohon cek entry first aku,hahha

Soalan 8:
ini soalan: citer sikit pasal blog awak
ini pemaham aku: sinopsis blog la kot
jawapan: Blog aku tak BEST...janagn baca. ahhah
eh2..korang tak baca btol-btol? smpai ati..isk isk... Blog aku ni just biasa-biasa je..sekadar mencoret apa yang terlintas di minda..eh puitits.hahah

Soalan 9:
ini soalan: Tujuan buat blog
ini pemahaman aku: Jadah pe ko ngada nak berblogging ni?
Jawapan: Aku wat blog sebab nak carik jodoh..mohon buat aku jadi calon menantu..eh? ahahah macam aku cakap tadi..sekadar berkongsi apa yang terlintas di kentut..eh?

Soalan 10:
ini soalan : Komen sikit pasal blog Rien
Ini pemahaman aku: Rien ni ke majikan aku nanti? mesti cantik..mohon buat aku jadi suami.hahah
Jawapan: Singgah blog rien macam singgah KLCC eh? haha ok2 gurau..:P Blog Rien cute mute.. DODOL tu yang penting..canteek..mohon wat kan dodol untuk zaxx.heheh

Okeyh.. dah selesai.. nanti malam tepat jam 11.59 aku hantar kat pejabat pos..mohon pak gad ada..eh? agak-agak kerja apa la tu kan.. Harap-harap lumayan la..nak kumpul duit nak beli anak orang..eh silap..nak nikah anak orang..hikhihhik.. aku tertawa sambil menyelak helaian majalah itu seterusnya..eh? Inikah RIEN? Bakal Majikan aku? COmel... sambil jampi borang kerja yang diisi tadi, moga-moga dapatla aku kerja tersebut.. Sekian.



P/s: Ini segmen mari berkenalan dari blogger RIEN.. Jom join..ramaikan kenalan, mana tau lekat sorang dua jadi teman hidup,..eh? hahah tekan je Banner tu ye..Adios...:)


38 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Mk Syahir said...

good luck..semoga berjaya..bhahaha

KorN said...

1. kau salah eja di pandag kat perenggan mula tu.
2. kau terlupa nak bold -jawapan- untuk soalan ke sepuluh...

err aku konpius samada ni komen atau mencari kesalahan dalam entry

Rien Rose said...

hahah typo2.. ok anda diterima sebgai suami.. #eh sebagai tukang taip kt mjalah BETINA wahaha sama je 2 x 5 dgn zul dgn MK .. slmt berkenalan wlaupon dh kenal =.= thanks join! ehhee

zaxx said...

Mk syahir: eh gudluck? belasah je la..tq2 muah2..:P hahaha

Korn: mohon ckgu jgn rotan atas kesalahan sy..:P adess..gara2 nk cepat ni typo tol,hahaha

ikan bilis said...

oooooo simpan perasaan. bilang sama mak

ttp rhsia bak 20sen

paripariputih said...

Tahniah!! aku sentiasa gumbira menjadi rakan kongsi gelap ko.. menjual tissue... sungguh sengal sume jawapan2 yang ko bagi... aku mohon orang yang reply atau penginterview tu KIV kan jer resume ko ni ha ha ha... TAHNIAH SBB DAH JUMPA CALON BINI.. eh ini isi borang kawen ke? Isi borang segmen?? Hu hu hu p/s: mohon jangan meduakan ZUL DE ALEXIS kekasih awal dan akhir ko tu ye... >..<

zaxx said...

rien rose: eh tlong cek wa ada lg byk typo selain korn tegur tu..wa rasa besalah kt cikgu bm wa.haha salam kenall mintak nombor..eh? ahha

ikan bilis..I lap u bery much..:P

zaxx said...

PPP : ini borang kerja la kot..ntah aku pun xtau..berdbar plak nk tunggu jawapan.hahahaha eh2 wa setai ngan zul de alexis la..hahah mama,tlg mekapkan sy..:P nk pakai gaun..eh? hahahah

Everything's Everythings said...

Oh Abdul rupanya nama kau..
lol selamat berkenalan ya Abdul xD

Aida Omar said...

kah3 jawapan dia punya la caring tergelak guling2 gua baca.. nasib la gua peminat dia terpaksa la gua senyum je.. haha. eh typo ada dimana2 la :P tudia minat ziana zain.. hahaha.. good luck zul ak :)

zaxx said...

everything: hhha panggil sya abdul sayang..ahaha

Aida: eh peminat wa la,hahah aiseh byk nye typo,menci!! hahah nah angat kenin mcm ziana zain..:P

dilladoodledat said...

amboiiiii die , hahhahahhah
gelak guling2 baca karangan chef pastry ni hihi .

Hanif Idrus said...

Jemput join segmen saya ini sekali...
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html
Salam kenal dan follow
Maaf mencelah disini...
Jom cari rakan2 follower

boni kacak said...

pemahaman ko memang dasyat la..hahaha.. siap asal daripada planet nameck lagi.hakhakhakhak

zaxx said...

Dilla: hahah alololo lum iktiraf lg jd cef.hihikhik.. eh dilla jgn guling2 tau..lompat2 je,hihihi, eh ada nama DIlla la,,kikkiki

zaxx said...

Hanif: insya Allah,ada kesempatan zaxx join..thnks sudi jemput..:)

Boni: ahahahah tu la pasal.aku pun tak phm tahap pemahaman jenis pe tah aku ni..:P

babycomel said...

haha, semart la pemahaman ko tu. suka, suka =) mohon cepat2 bina masjid ye. calon dh ada tu ;)

Zul De Alexis said...

hahaha..bgus2 cmnie lah org kampung koi..

baleeeeeeeeeeeeeee~ pecah perut koi..hahaha

zaxx said...

Baby: hahaha jom2 jadi mak andam gua..:P

Zul de alexis sayang: *pjng nama..:P
alololo pecah dh perut? nnti wa nk usap2 perut sape ni? hhiihii

yoon da-hyun said...

good luck :)

inche hlovate said...

Ramai gak yg join segmen ni erk

zaxx said...

yoon da-hyun: tq2..eh? mcm masuk prtndingan lak,ehhe

Inche hlovate: jom jom join..:)

Cik PensiL said...

nak tegur jugak. HEHE

kurangkan perkataan JADAH untuk hidup sihat tanpa dadah. ^_-

sekian, Selamat Berkenalan :D LIQUID PAPER !

zaxx said...

Cik pensel..eh2 jadah tu bukan sjenis kuih ke? ehehhe okeyh2 cik pensel..akan kurangkan.ehhe nnti berdadah palk,hiikhkhik

faizal mohd said...

encik zaxx memang sangat rajin bagi jawapan panjang-panjang. haha.

zaxx said...

Faizal: ahahah rajin? ahahah penat menaip..:P

Mat Som said...

Zul Ak
Blog Zul memang menarik
Saya suka org tulis panjang ni
Macam happy go lucky walau anggur belum berbuah

Jgn2 penganggur jutawan

Awie Omar said...

Salam sejahtera. Saya Awie Omar dari awieomar.blogspot. Terima kasih sebab sudi follow blog saya. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai segmen next top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri. Hanya komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :)

Edy Fee said...

semga..cari la slow2...pilih yg terbaik

zaxx said...

mat som: hehe thanks ea..tu la skali menulis,trus xingat dunia.sedar2 dh beperenggan2,,hehe

zaxx said...

awie: thanks sgt2 sudi jemput..:) masih memikirkan, risau kalau2 tak dpt nk beri komitmen..tp akan cuba untuk libatkan diri..papehal nnti sy roger di blog kamu.>thnks again.>:)

zaxx said...

edy: hihihi... tq2..:)

miz ruha said...

pejabat pos buka eh malam2.. ^_~
bila tarik tutup keje ni..??

zaxx said...

miz ruha: ahhaha bukak kot..coz antor kt pak gard pjbt pos je,hahahah takde tarikh tutup keja2 gini..:P hahaha

Sue PeLik said...

huh! best2 bagus2 crita neh. saya suka! saya suka!

zaxx said...

sue: hehehe. tq2. keep on bce blog sy ye.:-)

SuparMan SuaRez said...

Hahaha..macam2 soalan..
smoga berjaya..awakaka

~AiMi SyAhiRAh~ said...

Salam fren! Wah cantiknya blog ni! Dtg dari segmen sama. Nak saya follow anda? Jom join segmen ini!=)http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html