Pages

Saturday, October 6, 2012

"Kenapa aku terjebak dengan semua ini???? ".... " SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...



Kenapa??? Mengapa??? Satu persoalan yang tinggal tanda tanya.. Oh adakah ini satu penyesalan???? (ayat nak vouge je, kunun2 baru lepas dicabuli la..coi!! hahaha) OK, tak mau mengarut lebih-lebih. Korang baca la sendiri flash back ni... 



Disuatu malam yang sunyi, aku tidak keruan... nafsu ku membuak-buak. "Tidak! Aku mesti memuaskan nafsuku!!!" Lalu dengan penuh ghairah dan gelojoh, jari jemariku memainkan peranan. Satu persatu diraba-raba,ditekan-tekan.. argh.sungguh nikmat rupanya.. Mengapa aku tidak lakukannya dari dulu lagi? Sedikit penyesalan timbul. Biarkan lah, sudah nasibku begini. Lalu aku teruskan perbuatanku tadi.. asyik..memang asyik... akhirnya, apa yang aku mahukan aku dapat.. Nah... terhasillah---> Hajimemashite..

OK maaf tadi tu bukan cerita ehem-ehem ye..hikhkhik sekadar memori di kala mula-mula aku berjinak-jinak dengan dunia blogging.. Actually, aku hasilkan Zaxx In da House ni hanya lah sekadar satu tempat untuk aku berceloteh,luahkan perasaan.. Sebab tu la mula-mula tu aku tak expose pun entry, sekadar buat tatapan sendiri dan beberapa orang kawan yang tau link blog ni... Konon-konon pemalu la,:) Masa tu tau sikit-sikit ilmu berblogging ni pun dari satu kelas subjek teknologi masa semester ketiga. 

Tapi lama kelamaan, aku mula expose sikit-sikit entry sampaila sekarang. dengan niat dapat berkongsi apa yang aku ada ( kecuali duit,hahah) . dan yang palingg penting dapat ramai kawan blogger yang sporting morting. Aku dah berblog beberapa tahun dah, cuma baru-baru ni je agak aktif, so dapatlah kenal ngan geng yang memang CAMBEST!! Thumbs up!.. Kadang-kadang blogging gak leh jadi tempat kita nak tanya pendapat, dapatkan info dan juga tutorial ( jenguk SINI---> LYSSA  FAIZUREEN..promote,bukan bodek,hahah)  orang kata, blogging leh wat duit.. tapi bagi aku duit bukanla motif utama aku berblogging..huhuhu.. ye la.. nuffnang pun dah dekat 4 tahun just rm13.++ je hahahah... ok fine bukan menagih simpati.ahaks..:P

Banyak jenis blog aku suka baca.. jenis personal, humor, informasi, tutorial, resepi, keagamaan dan banyak lagi la.. tambah-tambah kalo blog tu ada lukisan kiut miut.. just suit my eyes..:) Kalau nak cakap pasal blogger kesukaan memang ramai Lyssa semsetinya one of them ..( cubaan bodek lagi ke ni? haha) eh! jujur la..heheh tengok, kat blog zaxx ada lagi cctv yang zaxx belajar dari blog Cik Lysaa..ngee.. 

Ok, selain tu aku gak teruja bila baca blog blogger retis cik Fatin Liyana. entry santai memang mesra pembaca.. satu lagi blog legend bagi aku adalah blog Realiti KOnspirasi by Zack Zuhairi. Entry masyuk dengan flash back yang kebanyakan kena ngan zaman aku, ditambah ngan drawing yang gempak seyh..heheh Then, blogger lain cam MK Syahir, Selendang Merah, Dilla, Hairy, Edy,Korn, Pari- Pari Putih , Boni dan lain-lain ( oh ramai lagi aku admire sebenarnya..:)), semua blogger ni jadi inspirasi aku untuk terus berblogging.. they are awesome, penulisan yang best sentiasa..:) 


bercakap tentang blog aku ni, actually bagi aku zaxx in da house just blog personal yang biasa-biasa, tapi aku ikhlas menulis untuk berkongsi ngan anda semua. Harap teruskan menyokong zaxx ..:) really appreciate semua follower, readers dan kenalan blogger yang really sporting..muah muah untuk kamu semua..:)

P/s: teringat lagi tagline " writing is about sharing..:) " Hope pasni dapat terus berblogging walaupun jarang-jarang update..:( kepada yang nak join segmen ni ,just klik pada banner tu..:) CIk Lyssa ,maaf tajuk segmen diolah sikit,heheh harap cik Lyssa tak babab saya..:) ngeee...






84 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Lyssa Faizureen said...

wahh !! Tajuk diolahh ?? Nak kena babap nihh . grr . haha .
nice entry lahhh ! >_<

boni kacak said...

ada juga terselit nama aku... nak menangis aku rasakan di kala ini.... syahdu terasa di balik angin yang sepoi-sepoi bahasa meniupkan tuala aku hingga menampakkan lurah punggung seksi aku ini..air mata jatuh menitis tanpa ada sesiapa yang mengesatnya..hahaha

gud luck bro

baby comel said...

selamat, selamat & slmt bersegmen..
"writing is about sharing" yeah! i'll share when i'm writing :)

Sue PeLik said...

selamat bersegmen!!! nice entry :)

MISS Z BERCELOTEH said...

singgah sini!!
selamat malam :)

http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cinta Muka Buku !! said...

Singgah Dari Segmen Yang Sama
http://cokelatsayasuka.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

I'm Arina :D said...

Hi , saya dari segmen yang sama :D
http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

ieka farhana said...

salam jejalan dsini sambil BW jom serbu
http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

Sharifah Nurshahira said...
This comment has been removed by the author.
Mimie said...

dr segmen lyssa =)

http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Marlia binti Husin said...

Singgah sini baca entry dari segmen yang sama..=D

http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nurul Ain said...

singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Mama Adam said...

hi!

dr segmen yang sama :)

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#380

myu said...

Salam :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ said...

datang dari segmen sama.
http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Athia said...

datang singgah sini, dari segmen sama...

happy blogging :)

jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

fara_nym boboiboy said...

hei!visit http://faranymboboiboy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Azwar Syuhada said...

dari segmen yang sama zaxx.. :)

http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl said...

ooo..bru tau y writing is about sharing =.="

Fendy said...

singgah dari segmen sama....follow sini ...no.381
singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , dari segmen yang sama .
Terkejut baca perenggan kedua . hahaha :)

http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

terjah follow sini dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

terjah follow sini dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

terjah follow sini dari segmen sama :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nur hanim said...

Datang dari segmen yang sama :)

http://nurhanim-ehier.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_6.html

zaxx said...

lyssa Faizureen: hikhik alalala cakit la kena babab.heheh tq cik lyssa..:) peminat setia kamu ni,hehehe

Yanie Andierah said...

Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Yanie Andierah said...

Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Tengku Iji said...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Elih Japahar said...

Singgah dr segmen yang sama,

http://elihjapaharkini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html#.UHBFH5jMhc0

Nazuerah Azhar said...

Hye Awak, Dari segmen yang sama :)
Salam kenal dari Ju'ah, Comel blog awak .

http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyna Reen said...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fravlein Ulan said...

hihi~ dari segmen sama ! singgah cni .. amb0ihhhh .. bgus sungguh pembukaan entry mu yea ? waduhhh .. FOLLOW balek tauuu ~ ^.^

Zatiey Ismail said...

dari segmen yang sama.. :)

http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

kate na said...

dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Si Matatajam said...

Singgah dari segmen yg sama..happy blogging (^_^)v

deqjamucuxx said...

jalan-2 here :) from same segmen :) peace !

http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanif Idrus said...

Kau jgn puji sgt si boni tu...dia dah terperasan dah...baik puji aku ajer...hihihi.
Good luck bersegmen..

minah sEmpooOT said...

bkwan biar seribu kan??
dari segment yg sama.. slmt bkenalan..jom la lawat n follow blog minah lak! =D

http://minahsempooot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Izzah Norlizah said...

wah,,,da bakat jd pnulis novel ne
well done!!!

dr segmen yg sma

http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zee Suhaini said...

Salam...aka singgah dan follow cni ye..dari segmen yang sama

http://auntummawar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Arrien ::@man!:: said...

hye singgah dari segmen yang same :)

http://arrienlove.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aisyahhhhh said...

Done follow ! Follow back ea.

http://kuzumahachirodisini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Aida Nur Iman binti Herman said...

Dari segmen yang sama. Terjah entry saya: http://diariaida.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis said...

saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Andi Sakinah (Si Peminat Purple) said...

Singgah dari segmen yang sama
http://andisakinah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Encik Zaharin said...

Dari segmen LF - Singgah dan follow terus.

The Queen's said...

Hiii , datang dari segmen sama . Mehh ~ http://youaresoooawesomee.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hazirah Muslim said...

dari segmen yg sama (:
salam perkenalan (:
http://hazirahhawamuslim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Rochelle Liong said...

Dari segmen yang sama ^^ huhu <3 I love your story :)
http://missrochelle1999.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

izwan said...

salam...dari segmen yang sama....tq
http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

aku eryati said...

singgah berkenalan d sini...dr segmen lyssa
http://eryati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Megat Emy said...

dari segmne yang same.. singgah cini..

http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dayana jojo said...

Dari segmen yang sama..
done follow you! (393) follow me back!

http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cikyanxyanx said...

Assalamuailaikum . mira pun join segmen yang sama :D

http://cikyanxyanx.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanis Syazana said...

singgah sini.. jom singgah hanis plak :)
http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

saya singgah dari segmen yang sama :)

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Shasha Yacob said...

dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda,

http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

zaxx said...

boni: hahah wah puitis sgt..plg aku suka part punggung tu.eh? ahahhah well bro..u r my inspiration tau.:)

baby comel: tq2 baby..selamt selamat.hihihih

zaxx said...

sue: thanks sue..:)

miss z: slamaat bersegmen gak..:)

Anim Farhanim said...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

wany♥ said...

Datang melawat :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

paripariputih said...

ok terdiam, terkedu, terkesima, terspeechless dan tersayu dan sedih sbb ko list kan aku lam blogger idola mu... lau idung ku x kempis2 bak hidung cik senduk... aku salah kan ko zul ak ha ha ha >..<.. thank you dear... you are my idola too, i admire the way you writes.. you have your style... keep it up.. :)

Cik Nas :) said...

wahh..kretip2.. :D

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zul De Alexis said...

sayang lepas nie rajin2 update na..muah2..eh? :P

@ShafyqOnlyy said...

http://teamshafyqonlyy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html BLOGWALKING

Misz Mieza said...

Hai tuan rumah!
MM datang terjah dari segmen sama.. Hehehe..
Dah lama follow sini..

Jemput singgah! ^_~

http://pape-jer.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

shidaR said...

salam selamat bersegmen ya :)
shida singgah dr segmen lyssa juga..
visit me back >>
195. http://www.duniashida.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


nice blog :)

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


Tq

Iffah Afeefah said...

oh sebab tu rupenye anda berblog

dtg dr blog pppppp

Anisa Anuar said...

tumpang lalu yea...
baca ni jugak..
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/whatchuwant-is-back-with-big-surprises.html

@nurulfatihahramli said...

FatihahAmsyar is here :)
happy blogging... Dari segmen Lyssa Faizureen manusia ke 128

9n0L4 said...

dtg terjah dari segmen yg sama. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Juz A Bluelygirlz.... said...

salam,, hye..
dri segmen yg sme ^^
done follow u ^^
vsit my blog ea..
klu sudi follow la skli hehe..

Syaza Nazurah said...

Apa apa pun jgn salah pakai kemudahan IT yg ada. Selamat berblogging.

http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

deno said...

deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital... sabar je la kan... :)

FL blogh0use said...

singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

Edy Fee said...

aku di tag di sini.hehe rajin betul..bgus all the best..aku pon baru nak mula menjoin kan diri ngan away bila habis exam smlm.ehhegive

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.