Pages

Thursday, March 14, 2013

Kek Yang Buat Anda Kata WOW!

Assalamualaikum dan salam pagi syahdu..

Mood masih dalam kesedihan. Dugaan datang dan pergi. Hanya doa dan ketabahan yang mampu diiring. Dengan minda asyik terus berputar, aku sedar.. Walau apa pun yang terjadi,kehidupan tetap perlu diteruskan. Bila sedih dan kusut, aku cuba nak hiburkan diri. Doa tetap dipanjatkan.. 
Bila sedih, aku suka lakukan apa yang aku minat. Menyanyi, melukis , baking.. Tapi bab nyanyi memang tak ada mood..:( Nak melukis takda bahan, terus hilang mood.. So sekarang baking je la jadi peneman. Kebetulan masih lagi menerima order. Tapi jujurnya, apa yang berlaku tetap sedikit sebanyak mengganggu. So hasil baking ari ni tak berapa memuaskan hati..

Sambil melayan perasaan,aku sempat mengoogle melihat kek-kek yang cantik dan amazing bagi seorang yang baru dalam bidang ni. bila lihat kek-kek ni,sedikit terubat rasa serabut di minda.. Maaf sebab banyak celoteh. Jom kita lihat sama-sama..

1. Kek Sotong Kurita

Kek ni nampak real..tapi aku rasa macam menakutkan je.huhuhu.. tapi detailing cantik..


2. Kek Kamera DSLR Nikon

Kek yang marbeles bak kata orang dulu-dulu..:) Aku pernah try wat kek kamera, tapi tak de detail macam yang ni.. :)

3. Kek Kereta Saiz Sebenar

Sekali tengok memang macam kereta betul. Saiz sebenar, kek ni kalau wat kenduri satu kampung pun cukup..Cop!! Aku nak gigit part tayar.haha


4. Kek Stadium

Detailing yang kemas sangat. Cantik.. kalau tengok sekali imbas tak perasan pun ini kek. Gud Job..:)


5. Kek Akuarium

Apa yang aku tertarik dengan kek ni adalah efek air dalam akuarium tu.. Aku tak pasti samada tu air betul or efek,tapi memang cantik walaupun simple.


6. Kek harta karun

NI harus bagi kat Captain Hook, lanun laut tu..haha Sapa nak harta? Tapi tak boleh jual, kena ngapp je..yummy..:)


7. Kek Penyu 

Kek ni molek letak kat pantai kat Terengganu, pastu ramai-ramai nyanyi " Kita tengok, penyu telor"..:) realistik sangat hasil ni.. mabeles mabeles!


 8. Kek Bumblebee Transformers Cake Boss

Ni salah satu kek kegemaran aku dalam Cake Boss. Saiz besar dan detailing mekanikal yang menjadi. Bukan je kemas, tapi ada efek gak. Ada kuar bunga api,asap, sayap boleh bergerak!! One word---> SUPERB!!


9. Kek Pengantin Perempuan Saiz Sebenar

Pergh, kek ngan pengantin dah seiras. Kalau aku dibuat kek macam ni, rasa tak sanggup lak nak potong. Bayangkan.. potong kapala dia..haha macam kena penggal lak..:P Harap- harap pengantin lelaki tak tersalah sarung cincin ke kek tu ,,hihihihi



10. Kek Orang Miang (zaxx)

Ok fine..ni bukan kek,hahahaha... sekadar gambar orang miang...bhuahahah...:P



Coret hati: Tak tau kenapa, tetiba minat dalam baking ni timbul. Moga-moga dapat kembangkan lagi untuk kepuasan diri sendiri.:) Bagi yang nak tengok kek-kek yang amazing, korang boleh tengok kat Cake Boss, search kat Youtube pun ada..:)
 

 



16 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Aina Areen said...

hahaha . aina pon suka tengok cake boss :) buddy valastro ;)

zaxx said...

heheh best kan..first epsod tgk dh tertarik..:) kalaulah dpt wat kek macam dia..:)

Kuazue Mohd said...

dear.. baking la...release tensen sambil 2 tu leh tmbh pendapatan...ada rezeki bleh jadi cam buddy cake boss

Sally Samsaiman said...

exactly ! sally dgn kakak suka buat kek...every week ade jer...smpi mama pun bising...hehehe...

tp skrg dah jarang sbb kakak keja jauh :(

Dik bee said...

wah... pandai wat kek ye... boleh le tempah kek nanti .... hihi

zaxx said...

kuazue: heheh aah bila bke ni leh release tension..:)

Sally: alololo..xpe, sally wat sorang2 nnti pos kat akak sally..:)

Dik biee: meh sini wa watkan kek kawen ang..ehhehe

syahirah said...

kreatif.
sayang nk mkn. rosak kek tu

zaxx said...

syahirah: kan..syg je..:) rasa nak framekan je..heheh

are_lin@yu said...

hahaha mmg wow la..

cweet pinky said...

wah , unik , jarang lelaki minat baking , tahniah3 !! suker3

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kek ker apa nie.. haaaaaa

Cik Yaya said...

salam..
eh kek org miang? hehe.. amboi.. ;p
suke jgk tgok deco2 kek tu..heee nmpk sdp je sume..kcuali yg sotong tuu..errr -_- xlalu nk mkn kot

boni kacak said...

Kek2 tu menakutkan aku lah.. Hahaha

Lyeen De Syifa said...

nanti buat cupcakes la..hahhahaha..:P

p/s: Lyeen ornag Sabah..tpi selalu stay Pahang kat Karak sebba stay umah abang..:D G mentakab tu jalan2 je..ehehhe

Anonymous said...

[p]5% purity value . The device, made by the same company that makes the Sonicare toothbrush, vibrates at a frequency of more than 300 times per second . It would then be better to play the safe route by renting an artificial tree and its decors . g . A n d e v e r y t h r e e m o n t h s y o u n e e d t o r e p l a c e t h e b r u s h h e a d w h i c h [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic sale[/url] c o s t s a n o t h e r 拢 2 7 a t i m e . How it Works The sonic technology of the device allows it to move at a very high speed of over 300 movements every second . Usually, consumers use this cleansing system with their favorite skin cleansing solutions in the form of soaps and the like . Acne skin is quite [url=http://www.disclarisonicsale.com]cheap clarisonic mia outlet[/url] sensitive and easily erupts due to even moreimpurities . com.[/p][p]The Clarisonic As well as Spot Remedy Kit has every little thing you need for cleansing and exfoliating your pores and skin . Feature a couple of attractive [url=http://www.disclarisonicsale.com]discount clarisonic mia[/url] offers upon checkout . Scrubs are usually too harsh, while the budget-friendly washcloth just doesn隆炉t do the trick . I have oily skin, the most annoying pores wash clean, think about it, the small pores should bury the fat sucked out, is easier said than done . ClarisonicMia ultrasonic wash brush series introduced

The Clarisonic Mia wash brush products developed by the the medical discoveries team of Philips . Clear skin of [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic [/url] toxins, including pollutants . 每镁c l a r i s o n i c m i a f r o m b a s i c w a s h



" s k i n l i g h t e n t h e b u r d e n o f c l e a n i n g e f f e c t

" 3 0 0 t i m e s p e r s e c o n d , r e p e a t e d l y r o t a r y

" t h o r o u g h l y c l e a n s k i n c a r e m o r e e f f e c t i v e l y

" t h e s u p r e m a c y o f t h e Q i n g y o s e n s e

1 . These can also come in a buy-one-take-one [url=http://www.disclarisonicsale.com]clarisonic mia sale[/url] scheme.[/p]

azstory311 said...

ish kek yang macam orang tu mcm over bebenor dengan fitrah kek tu sendiri..hehehe