Pages

Friday, February 14, 2014

Kisah Seram Pulau Misteri.... (Pari pari Putih)

Assalamualaikum...

Ini kisah seram..
Ini rumah hantu..
Lama tak berpenghuni...
Berbulan-bulan ditinggalkan...
Tapi ini bukan Villa Nabila..
Ini Villa Zaxx In da House yang dah jadi haunted.. 


KISAH SERAM PULAU MISTERI..

Banjoo bukan nama sebenar. Budak lelaki yang nakal, degil, terejal tapi tetap suka main Barbie. Dia tak heran orang nak kutuk atau hina. Sebab bagi Banjoo, PINK itu menawan.. Tengok, cerita pasal Banjoo pun dah seram..ngee..

Banjoo suka merayau.. Katanya nak timba pengalaman.. Luas perjalanan, luas pemandangan gamaknya.. Tapi yang penting, luas segi empat sama tetap panjang darab lebar.. Eh? Ada kena mengenakah?

Satu hari, Banjoo dengan yakin pergi melakukan rutin hariannya, merayau tanpa batasan. Kali ini pada hematnya biarlah jauh sedikit.. Makin mencabar katanya. Puas ke hutan dia terjah, Banjoo serbu pula LEGOLAND. Oleh sebab kurang mampu tatkala bonus gaji cuci longkang tempoh hari belum diterima, dia hanya berjaya mengerling dari jauh saja bangunan lego yang baginya indah permai itu.

Hampa rasa, Banjoo terus berlari-lari anak Awan Nano, mencari Destinasi Cinta eh, destinasi yang lain..Tiba-tiba... "Tiba-tiba, langkahku terhenti... sejuta...".. eh itu lirik lagu kamelia.. silap-silap.. Ok semula.. 

Tiba-tiba, Banjoo terjatuh ke dalam satu lubang yang dalam..sangat dalam.. berukuran 5 jari kelingking jika tidak silap. Banjoo pengsan, tidak sedarkan diri .. eh ada ke pengsan tapi sedar diri.. kan.. Sebangunnya Banjoo, dia dapati dia berada di sebuah pulau yang luas.. 

Hairan dan bingung.. Banjoo menangis sambil menyairkan lagu Bahagiamu Deritaku.  
Sehari berlalu, sebulan, setahun, dan bermacam-macam se lagi la... Banjoo terperangkap di atas pulau itu.. Bosan bosan bosan... Banjoo sudah bosan.. bo bo bo bosan.. lagu Stacy itu selalu dialunkan.. 

Suatu hari keajaiban berlaku.. Banjoo terjumpa satu blog bernama Pari-pari Putih semasa Banjoo melayari internet menggunakan handphone jenama Coconut Shake berpencawangkan pokok kelapa.. Line tak clear sangat tapi boleh la nak godek-godek facebook, nak berselfie post kat instagram.. Ok la dari takde kan kan... 

Dek kerana terlampau asyik membaca blog tersebut, Banjoo lupa yang dia masih tinggal di pulau itu sengsorang... Tak kawen la ko Banjooo... Dan akhirnya.. Banjoo live happily ever after dengan blog yang awesome itu.. Sekian...
Eh, tang mana yang seramnye???
Ermmm... ntah.. part Banjoo main barbie kot..TEHHEEE...:P

p/s: Entry ini sebagai support blogger kesayangan aku, my virtual mama,heheh.. kak PPP.. Sory citer di atas agak mengarut..sebab memang dah niat nak mengarut je,hahah Kak..macam biasa , wa suka cacamarbakan GA,so wa letak banner after citer wa k..tajuk entry pun wa kasi tukar..jangan mara..:P hihi

Pada sesiapa yang nak join, cepat-cepat..ada sehari lagi... Zaxx pun terlewat join coz agak bizi.. jom pakat join laju-laju..:) Tekan ja banner ni..

http://www.paripariputih.com/2014/01/ga-pertama-2014-paripariputih.html

Maaf..tulisan wa macam kanak-kanak..hihikhk


6 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Nuzime Si Pari Pari Putih said...

ha ha ha banjo pun banjo le.. janji penyertaan tu yg penting... thanks zul sbb sudi join GA akak yg x seberapa ni huhuhu terharu gitu...

Azrul Azmi said...

Saya kasi 4 bintang!!! Hahaha... Saya puji effort untuk sediakan link barbie and legoland and so on.. Agak lawak bila bukak link tu tadi.. Huhu.. Btw, Gud Luck!!!

Anonymous said...

Howdy! I know this is kinda off topic however , I'd figured I'd ask.
Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article
or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
If you might be interested feel free to send me an
email. I look forward to hearing from you! Terrific blog by the
way!

Here is my homepage - motor club of america

Anonymous said...

Hello, constantly i used to check webpage posts here in the early hours in the
break of day, for the reason that i enjoy to gain knowledge of
more and more.

Feel free to visit my page ... ht Rush Supplement

Anonymous said...

ecigarette, electronic cigarettes, e cigarette, smokeless cigarettes, ecig, best electronic cigarettes

cweet pinky said...

pun boleh, hahaha, punya la khusyuk CP membaca cerita seram tersebut, hahaha ~