Pages

Thursday, January 3, 2013

Hak Belajar Hak Mereka...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..



Seorang budak kecil dengan semangatnya ingin ke sekolah walaupun hanya berbekalkan beg plastik sebagai pembawa buku sekolahnya..Gambar dipaparkan adalah simbolik kepada mereka yang tidak berkemampuan dalam meneruskan impian mereka untuk menuntut ilmu...

"Walaupun tiada pakaian sekolah, walaupun tiada beg sekolah, walaupun tiada harta, hak belajar hak mereka!!!"

Marilah sama-sama kita berdoa agar mereka diluar sana yang kurang berkemampuan dapat dipermudahkan bagi mencapai hajat mereka mencari secebis ilmu...

p/s: actually entry ni untuk segmen abang Eq yang fofular tu.. lihat sini Back To School Photo Contest tapi tadi baru perasan yang syaratnya mesti ada ANAK berumur 12 tahun kebawah...agak2nya valid tak entry ni ye..huhuu...ehem..sape sudi jadi anak aku angkat tumit cepat!! ngeee..:) meh kat papa meh.

24 si kacak dan si cantik berkata-kata...:

Cik Pensil said...

saya2 cikgu !

Cik Pensil said...

tapi saya umur 17 :3 haha . takpa2 anak angkat tak kira umur . bahaha

Iffah Afeefah said...

hahaha mehla aku jadi anak ko

24tolak12 okey la kan ehhh

Razanah Anis said...

sy bapak.. mummy jul pesan suruh bapak balik..

boni kacak said...

hurm.. kesiannya insan2 sebegini. tapi masih mahu jua menuntut ilmu...

good luck bro untuk contest ni :)

Eyda Syahida said...

biey , awat cari anak orang ? taruk gambar anak kite meyhh . wkwkwkwkwkwkw

Nick Nashram said...

hak mengajar hak guru :)
bagusnya kalo dapat student camni.
cikgu pun semangat nak mengajar.

Rien Rose said...

hurm.. kesian insan yg mcm ni.. nk bljar xde duit.. yg kaya.. xnak bljr.. hurm..

paripariputih said...

zul mohon jadikan budak ni anak angkat ko.. eh.. ha ha ha ^_^

zaxx said...

cik pensil: hahah meh2 jd anak papa..:P

iffah afeefah: xleh,,ko kn bini aku..:P

razanah: alololo rindu smaa mummy jul..:) nnti bpak balik,hahahha

zaxx said...

boni: btol2..sian mereka..harap ada yg membantu..:)

eiyda: alo syg, anak kita duk kt oversea dh..lupa snap pic..:P

nick nashraml btol2..semangat cikgunya nk ngajar..:)

zaxx said...

rein rose: kan kesian kan... ada sesetgh yg kaya xnk lak hargai kekayaan tu..:(

PPP: mama...xnk la..nnti cik senduk xsudi.:P

hnahdy said...

nak nak :)

jgn ambil padang kami (tiba2 ja kan)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kena ada anak erk... ouch... tiada tiada..

hasrul hassan said...

As-Salam. Ada sbb kenapa EQ beri peluang kepada anda untuk berkongsi gambar ini ... :)

Apapun, syabas dengan gambar dan pengisian menarik. Moga berjaya lepasi untuk tapisan kemenangan.

www.hasrulhassan.com

KorN said...

pergh.. tia2 aku terkesima tgk gmbr budak ni... tmbh plak baca description, sayu trus..

Edy Fee said...

ni betul2 nak belajar...cikgu kene prihatin sal ni

bai baizura said...

hai papaku.muahmuah. ehhh ! ahahaha

cweet pinky said...

err , saya jadik isteri ankat la , bole tak ? hehehe ~

NAL said...

NAL sedih bila tgk anak2 kecil yang susah ni tak berpeluang ke sekolah sebab budak2 yang berpeluang dan mampu selalu main2 di sekolah...

seribupilihan said...

kita sepatutnya memberi peluang kpd insan yg kurang berkemampuan utk belajar dgn selesa..supaya dia boleh bantu keluarganya dikemudian hari..sedekah itu amalan yg sgt dituntut dlm islam..:-)

Aku Penghibur said...

mereke masih semangt walaupon kurang berkemampuan ..kita harus lebih bersyukur

wantie said...

ya. hak belajar tu hak mereka dan hak kita juga. kena sentiasa belajar ok

Mas Zull said...

assalamualaikum zaxx...semoga berjaya yer...:)