Pages

Sunday, March 28, 2010

hitam putih kehidupan by me...

yaa.. i'm practising u know..
walaupun malas, tp tetibe rajin bile bab melalak ni..
so.. ni testing jer yerk..
kalo nak tutup telinga..
nah aku bg landak laut ni..
ko tutup la telinga tu..
hahahah...


video

Saturday, March 27, 2010

lovely saturday???


hari ini hari sabtu
esok hari ahad
lusa pula hari isnin
tulat hari selasa
bla..bla..bla..
amboih... pe motif bilang hari lak ni??
ya.. aku udah mengong...
ingatkan ari ni..
xfham?? ok today..
saturday...
sabtu ni nk jadikan ari aku melempiaskan nafsu...
jap2 jgn slah faham lak ek..aku suci lagi..
bak safi blaqis..xpun umpama sendayu tinggi.hahah
maksud aku nafsu mengsettlekan sume homework aku yg tertangguh dekat beribu2 minit dan
berjuta2 saat...
agak melampau statement ini ya..hihii
yes tu mission aku ari ni...
tp dah dekat separuh hari( dah separuh pun)
aku still x on kejer2 aku...
why???
tet..tet...tet..
ooo kalo nak on kene taip ON <> Homework hantar ke 012345...
pergh ngarut gitu!!
jap2 nak bilang homework yg xsiap lagi..
1,2,3.........4,5.......20,21,22........387987673....
eh tolong2 xcukup tgn ngan kaki nak bilang ni..
melampau2..byk sngat ke?
yupppppp BANYAK!!!
tu belum task2 sampingan yng tah dr sem baper xsettle..
aduhai... dimanakah kerajinan ku meghilangkan diri???
oo ok2..hello.. pak polisi..gue mau lapor
gue punyer rajin udah ilang!! carikkan ya pak!!
huh... akan jumper ker??
selagi tekad xda dlam diri
tunggu la minggu depan,taun depan.. abad depan... alam depan..
opps!!! alam depan?? alam barzarkh ker??? tetttttt....
xkan siap la sume koje2 tu yob..

soo.. mase yg ader ni... hang pi pulun ka yerk... test minggu depan
present lak isnin ni jer bang oii!!!
esok nk kene pegi kampus lak..
tkt2 nnti xder mase
so ader mase jgn la nak buang masa
buang angin xper
kuikuikui...
jd, mari kawan-kawan kita wat homework... jgn malu segan nnti dpat reward.heheh ( nyanyi)
yaahh its saturday..
lets dance together!!!
yeee haaa...




mee maggie cepat dimasak sedap dimakan..ahhaha


lama betol x mkan meggi.. asyik2 makan kat luar jer, masak kat umah pun jarang..tp makan kat luar pun bg kelebihan tau... xpercaya??? makan kat luar boleh membantu kita menipiskan wallet tersyang, so xla berat kite nak bawak wallet tu kan??? ahahha.. giler2...

malam td pas balik dr khar, lepak2 kat umah, ngan housemate tercinta,hahaha... cinta ker? kuikuikui... lame2 borak rase lapooo... nak masak nasik goreng la... oh tidak.. betapa malasnyer aku!!! nak kene tanaj nasik,tunggu sejuk,then nak goreng,..leceh tol... cancel2!!! haa..idea bagus dr brader is..jom mkan meggi...yess lame xmkan ni,goreng pu sodaaapP!! ya korban hari ini...3 bungkus meggi hak milik kekal bro is.. hahah tq bro.. jom penuhkan perut kiter tgh2 malam nie..hhehe..

lets start cooking.. nak masak cmner yer? style mamak? style western? ahh..style org timur sudah..heheh... eh jap2 aku blajar teknik bru tau time ni... thanks again tu bro is!! kalo dulu aku biasa goreng meggi, tumis perencah,masuk air then masuk mee nyer, tp ni gune cra lain...
rendam dulu meggi sampai agak lembut,sambil tu tumis perencah ,masuk mee then tambah air... serius,aku xpernah wat style camni.menarik2 ( padahal u guys kat luar tu dah lame wat gini en..aku jer ketinggalan zaman,hahhaha)...

tp cara ni ok laa..coz walaupun gune semua perencah, tp xmasin pun ,kalo aku masak style aku,mesti xgune sume,nnti masin ya amat.hihii... then ikut cara baru ni,terfikir lak menu2 lain.heheh.. gune mee yg direndam tu kite leh wat mee curah sos.. kirenyer wat sos dulu,then nak makan tuang jer sos atas mee td...mybe leh wat sos black paper ker, sos kari or anything la yg kene ngan lidah kamu2 semua..heehhe

The Show..ahakz..

ni bukan kagu lenka yer,hihii.. sem ni xbergiat aktif pun dlm bidang nyanyian ni, cume ader ar skit2,tu pun mase presentation subject,yaa aku ingat lagi, gaga oo lala...haha malu kot mengenang kisah itu.cewah!!! hmm sem ni xpernah lagi ar g karoke jamban(BOX) kat pekan..waa rindu serindu rindunyer sioot!!! nak melalak... melalak..dan melalak...kakakak...

back to the story.. baru2 ni ader kwan aku offer... nak wat persembahan x sempena majlis kolej? wahahaa pucuk dicita, durian mendtang... my feveret tu... mesti la terima.kuikuikuik giler glamor tol.. xder, aku gian nak mnyanyi nih..

dah excited giler,so mencri2 la lagu per nak nyanyi.mulanya aku diberitahu akan berganding bahu, lengan, siku ngan sorang lagi ... then semalam si kwn aku tu bilang, aku kene bwk 2 lagu,wat sorang2..waaa pulun kot,, riso gak xpat wat...


pening nk nynyi per nih,,,aku ingat nak ader medley,dpat ar nnyi byk part n genre,..tp nak kne combine lagu lak...then kwn aku kta ader cdagn dr pihak penganjur, hitam putih kehidupan by datuk sheila majid..lagu pe tu ek? ngah blurr g ar search kat U-tube..ooo laaa lagu ni, aku suke kot lagu ni..slalu dgr mase dolu-dolu..i like. i like... so try ar mencube vokal yg xseberapa ni..huh tetibe rase xsedap( walaupun xpernah sedap pun aku nyanyi,hahah)..adoiii takut la plak, rosak majlis nnti... waaa nape ni? kene pulun practise ni. kak marlyn help me!!!

uhuhu tawakkal jer ar.. yg penting jgn malas practise,hehe... skang kene crik lagi satu lagu jer... n ine more,, dress up ???? hitam putih?? argh..nak pakai per ni.hihii ader saper2 nak sponsor aku? huhuhuhu.... k la nak berundur la... ni ader lagu hitam putih kehidupan tu... dua versi, satu with vokal, satu lagi tanpa vokal, so leh a u guys latih2 vokal sesame,heheheh..enjoy!!!



Hitam Putih Kehidupan

Artist: Sheila Majid

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan




jom layan karaoke..hahaha



Friday, March 26, 2010

CAtatanKU ~ melly & baim

lama sudah rasenyer xberblog... kali ni nak post lagu yg skarang dah masuk dlm list feveret aku huuhu,sampaikan aku letak kat homepage blog ni,heheh, jumpe secara xsengaja time search lagu kat youtube.. suka lgu ni coz lirik syahdu, n ader suara dak kecik yg cute tu..nice .hehhe...



LIRIK:

Awan Awan Menghitam
Langit runtuhkan bumi
Saat aku tahu kenyataan menyedihkan
Mengapa semua menangis
Padahal ku selalu tersenyum
Usap air matamu
Aku tak ingin ada kesedihan
Reff :
Burung sampaikan nada pilu
Angin terbangkan rasa sedih
Jemput bahagia diharinya
Berikan dia hidup
Tuhan terserah mau-Mu
Aku ikut mau-Mu Tuhan
Ku catat semua ceritaku
Dalam harianku

Wednesday, March 17, 2010

back to school?

really miss mase zaman dolu-dolu..time skolah..especially sekolah menengah... altough seyesly aku xder ar pgalaman yg extraordinary cam org lain, tp mmg rase rinduu.... bile dgr orag criter ttg kesah zaman sekolah, aku jeles tau!!! mybe some will say i am S**M*... hehehhe... so, xder ar citer2 pelik bin ajaib...eh tol ker aku S**M*???? hmm pikir2 balik..a'ah aku nk gak cter pglaman menarik, tp penat perah otak..pe ye ??ahhaha... leka aku dgr citer check zaidi td.. kesah mase skolah die mmg extrem..tp ak sgt2 suke..xdpt bygkan kalo aku ader time tu..beshhhhh!!! tp yg best mase skolh sbb kawan2 ar en... kiter ader geng baru best wt menda2 pun..skang masing2 bizi ngan hidup masing2..nk jumpa kumpul semua balik mmg susah... bile wat lawatan kat fb cikgu2 skolah menengah aku, huh,tetibe teringat kisah lame.. skang still ader beberapa org cikgu yg ader lg kat sekolah aku tu..n kebnyakan nyer penah ngajar.. teringin nak jenguk2 sekolah,tp segan pun ader,hahaha... ros aku bukan sem ni,kalo x leh ar g secara rasmi.ahahahhahahaha... papepun.miss all of u...

Wednesday, March 10, 2010

bila si kayu menari...

aku semalam join tarian zapin untuk hari keluarga suksis yang mendatang... gugup bah!! aku maner ar ader basic menari..zapin lak tu... setakat tarian cacarmarba leh ar...aku suka menari tarian gaggagaa...hahhahah...
zapin ni suatu yg sgt menarik dan unik bg aku..dulu tgk2 rg menari zapin ingtkan senang ar..rupnyer wowwww sgt ... basic nyer pun aku gagap lg.hahah tp aku nak gak..nak..nak... rase ni mcm cabran sehati berdansa lak..hehe,..respect ar mui,lembut, sharp n sungguh mengasyikkan tgk dier menari... hopefully pasni leh ar meningkat skill tarian.. n andy pun suke gak aku tgk...i like jai ho punyer tarian yg dier wat tu...meleeetooop!! andy, nnti wat ar tarian tu mase senaman pg..gerenti masyukkkkk!!!!
si acad ni mmg baguih ar... mcm dah berpenglaman jer berzapin.huhu..aku ni jer terkial2 lg...hehe anyway..jom ar kengkawan menari..kiter berdansa sambil goyangkan badan.hahah...
ni ader video zapin..enjoy.. tp bukan aku la yg menari.hihi.aku bkn pro!!

Thursday, March 4, 2010

i'v found the missing love one. yeeha!!!

yeyeyeye..aku dah jumpe kembali baju yg aku hilang di dobi tuh... dah agak dah..mesti ader yg tersalah letak gara2 aku lambat amik kat dobi..anyway, alhamdulillah, i got my blue shirt again... hahahah
len kali jgn malas nak jguk dobi kalo g antar yer..kang menyesal lg..

Tuesday, March 2, 2010

tiadakah penghujungnya???

aku masih lg seperti dulu... ketidakpastian seringkali menjelma.. aku bingung.adakah aku akan sebegini rupa sampai bila2? aku mahu perubhan, namun bilakah titik2 penghijrahan itu akan menjelma? perubahan yang berkekalan dan berterusan.. aku mahu bahagia...macam org lain...

Monday, March 1, 2010

emi style malay tenpura




cuti hari tu teringin nak cube wat tenpura... aritu tgk
kat japanese festival, n sempat usha2 chef kat situ... try gak keneng resipi..hiihihi...

tp yg aku wat ni bukan guna bahan yang sepatutnya,aku just gune pe yg ader kat dapur mama jer..xpe balun jer.hahahah

resepi: mula 2 kene bancuh tepung nak salut... aku guna pelbagai jenis tepung yg ader kat dapur tu..time tu adrlak byk tepung,aku pun tibai la campur semua,... yg ader tepung gandum, yg ni byak guna, tepung lain cume letak sikit.. cam tepung beras, tepung jagung,n tepung goreng pisang adabi.. pastu aku masukkan sikit lada hitan tumbuk, sikit rempah kari, jintan skit,,garam, bawang merah n putih sikit ( yg dah ditumbuk lumat) ,telur n air...masuk beberapa ketul ais untuk dpat sakutan yg rangup!! bahan dalam aku guna timun n bunga kobis jer.time tu xder dedaging cam ayam, sotong or udang...
so, bancuh bahan sampai sebati, pastu salut timun n bunga kobis, n goreng dalam minyak yg tol2 panas...goreng kejap jer sampai kekuningan...

pas aku try ni, aku gak pernah try wat untuk salut sotong n fish cake n fish ball... untuk sotong sebab gune sotong besar,aku xsuka ngat..aku kurang minat makan sotong besar... tp untuk fish cake aku suke.. teksture fish cake ngan kulit saluit garing mmg sedap dimakan dgn sos..yummy!! selamat mencuba